1915 Olayları Protesto Edildi

1915 Olayları Protesto Edildi

Sözde Ermeni Soykırımı'nı protesto etmek için Haydarpaşa Garı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup basın açıklaması yaptı.

Sözde Ermeni Soykırımı'nı protesto etmek için Haydarpaşa Garı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup basın açıklaması yaptı. Daha sonra 1915 olaylarında hayatını kaybedenleri anmak için denize kırmızı karanfil bırakan eylemciler sessizce dağıldı.

Saat 10.00 sıralarında Haydarpaşa Tren Garı'na gelen 24 Nisan sözde Ermeni Soykırımını Anma Platformu üyeleri üzerinde Türkçe ve Ermenice 'Ermeni Soykırımı Kurbanlarını Anıyoruz' yazan pankart açtı. Olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin resimlerini de taşıyan eylemciler bir süre sessiz oturma eylemi yaptı. Daha sonra grup adına açıklama yapan Yıldız Önen, "99 yıldır inkar edilen soykırım kanayan bir yara olarak duruyor. Biz 24 Nisan Ermini Soykırımı'nı Anma Platformunu oluşturan kuruluş, çevre ve kişiler olarak 99 yıllık inkara artık yeter diyoruz. Soykırımın hukuki gerekleriyle birlikte tanınmasını, hesaplanamayacak kadar büyük, derin kayıplarının telafi edilmesine yönelik dünyanın dört bir yanındaki Ermenilerin çeşitli önerilerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kulak vermesini, dinlemesini, adaleti yerine getirecek adımları atmasını talep ediyoruz." dedi.

Eylem sırasında yurt dışından gelen Ermeni diyasporasına mensup bazı kişiler çeşitli açıklamalar yaptı. Bir Ermeni öğrenci de Türkçe ve Ermenice mesajlar verdikten sonra ölenlerin anısına denize kırmızı karanfiller bırakıldı. Eylemi polis ekipleri uzaktan takip etti. Eylemciler daha sonra sessizce olay yerinden ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.