18. Bartın Kitap Fuarı Başladı

18. Bartın Kitap Fuarı Başladı

Bartın Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kitap fuarı, Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törenle başladı. Belediye Başkanı Cemal Akın, 1997 yılından beri aralıksız devam eden, bu yıl 18.’sini gerçekleştirdikleri kitap fuarını...

Bartın Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kitap fuarı, Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törenle başladı. Belediye Başkanı Cemal Akın, 1997 yılından beri aralıksız devam eden, bu yıl 18.’sini gerçekleştirdikleri kitap fuarını bundan sonraki yıllarda da devam ettireceklerini ifade etti. Akın, bu yıl kitap fuarında 14 yazarı ve 12 yayınevini Bartınlı okurlarla buluşturduklarını belirtti.

Kitap fuarının açılış törenine Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Baro Başkanı Ferhat Parlatır, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda yazar, yayınevi temsilcisi ve davetli katıldı.

Belediye Başkanı Akın, açılışta yaptığı konuşmada, “Bilmek, güçlü olmak demektir. Bilmenin yolu da okumadan geçmektedir. 5 gün açık kalacak olan fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

En büyük silahın bilgi olduğuna dikkat çeken Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ise yaptığı konuşmasında, ”Bilgiye sahip olan, bilgiyi kullanan dünyada gücünü gösteren devletlerdir. Onun için bizim de bilgiyi bilen ve kullanan olmamız gerekiyor. Bartın’ın insanı demek ki kitapla, kültürle, sanatla bu kadar iç içe olduğunu gösteriyor. Bu güzelliği Bartın’la buluşturan Belediye Başkanımız Cemal Akın ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından kitap fuarı kapsamında düzenlenen ‘Hasan Bayrı’ şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

FUAR ONUR ÖDÜLÜ GAZETECİ YAZAR ÇETİN ASMA’YA VERİLDİ

18. Bartın Belediyesi Kitap Fuarı’nın bu yılki onur plaketi ise Araştırmacı Gazeteci-Yazar Çetin Asma’ya verildi. Kitap Fuarı Onur plaketini Vali Seyfettin Azizoğlu ve Belediye Başkanı Cemal Akın’ın elinden alan Çetin Asma, Bartın Belediyesi‘nin en son kültür yayını olan “Kalemin Aydınlığında Bir Ömür“ isimli kitabı hakkında bilgi verdi. 5. kitabını okuyucuyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Çetin Asma, Benjamin Franklin’in “Öldükten sonra unutulmak istemiyorsanız ya okumaya değer şeyler yazın ya da yazılmaya değer şeyler yapın.” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 1967 yılından beri yazınsal ve etnografik eserlerden koleksiyon oluşturan, çok sayıda kitap ve belgelerden oluşan şimdiye kadar 20 sergi açmış olan ve basılı 5 eseri bulunan Gazeteci Yazar Çetin Asma’ya protokol üyeleri teşekkür etti.

Açılış töreni ardından, protokol üyeleri ve davetliler kitap fuarındaki yayınevlerinin stantlarını ziyaret etti. 5 Kasım tarihine kadar devam edecek kitap fuarında söyleşi ve imza günü etkinlikleri yer alacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.