18 Madenciyi Kurtarma Çalışmaları 4. Gününde Devam Ediyor

18 Madenciyi Kurtarma Çalışmaları 4. Gününde Devam Ediyor

Karabük'ün Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde Has Şekerler Madencilik'e ait madende su basması sonucu mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları, olayın 4. gününde devam ediyor. Kurtarma ekipleri, maden ocağını basan suyu temizlemek...

Karabük'ün Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde Has Şekerler Madencilik'e ait madende su basması sonucu mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları, olayın 4. gününde devam ediyor.

Kurtarma ekipleri, maden ocağını basan suyu temizlemek için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara itfaiye ekiplerinin yanı sıra AFAD ekipleri ve madenciler de katılıyor. Bir yandan ocak içindeki su, diğer yandan da çamurun tahliyesine devam ediliyor.

Kamyonlarla ocak içinde bozulan tahkimatın tamirinde kullanılmak üzere kereste taşınıyor. Ocakta çalışmalar aralıksız sürüyor.

Gece evlerine giden bazı madenci yakınları da sabah erkenden tekrar maden sahasına geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da erken saatlerde madene gelerek kurtarma çalışmalarıyla ilgili son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.