17 yıllık galibiyet hasretini bitir

17 yıllık galibiyet hasretini bitir

İttifak Holding Konyaspor yarın sahasında Galatasaray ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip 17 yıldır yenemediği rakibini bu kez yenmek istiyor. Pazar günü Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak.

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’in 19. Haftasında evinde Galatasaray’ı konuk edecek. Yarın Büyükşehir Belediyesi Stadyumunda oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı Koray Gençerler yönetecek Gençerler’in yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Volkan Ahmet Narinç yapacak. Mücadelenin 4. hakemi Caner AkVAR hakemi Serkan Tokat VAR yardımcı hakemi ise Kerem Ersoy olacak.

Sezonun ikinci yarısının ilk maçında Ankaragücü’nü son dakikada gelen gol ile mağlup eden moral bulan İttifak Holding Konyaspor, Galatasaray karşısında da 17 yıllık hasreti sonlandırmak istiyor. Rakibini en son 2003 yılında mağlup eden Anadolu Kartalı bu kötü tabloya son vermek istiyor. Yeşil Beyazlılar’da hedef son 3 maçta kaybetmediği rakibi karşısında bu sefer kazanmak.

38. RANDEVU

İki takım Süper Lig’in 19. haftasında Pazar günü 38. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 37 lig maçından 27'sini Galatasaray, 2'sini Konyaspor kazandı. 8 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 72 golüne, temsilcimiz Konyaspor 21 golle yanıt verebildi. Yeşil Beyazlı temsilcimiz Konyaspor, ligde Galatasaray'ı 26 maçtır yenemiyor. Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında, 13 Eylül 2003'te evindeki maçta 1-0'lık sonuçla alan Konyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı 26 karşılaşmadan 19'unu yitirdi, 7'sinde berabere kaldı.

SON GALİBİYET 2003-2004 SEZONUNDA

Süper Lig temsilcimiz Konyaspor Süper Lig’de Galatasaray’a karşı sadece 2 kez kazanabildi. Yeşil-beyazlılar ilk galibiyetini Süper Lig’deki ilk sezonu olan 1988-1989 sezonunda 1-0’lık galibiyetle aldı. İkinci galibiyet ise 2003-2004 sezonunun ilk yarısında yine Konya’da oynanan ve yine 1-0 sonuçlanan maçla geldi.

SON 3 MAÇ BERABERE BİTTİ

İttifak Holding Konyaspor’un 17 yıldır kazanamadığı Galatasaray karşısına , Ankaragücü galibiyetinin morali ile çıkacak Yeşil Beyazlılar rakibi ile ligde oynadığı son 3 maçı kaybetmedi. Aykut Kocaman’ın takımın başına geçtiği geçen sezon ilk maçına Galatasaray ile çıkmıştı. Bu maçtan Yeşil Beyazlılar 1-1 beraberlikle ayrıldı. Geçen sezon ligin ikinci yarısında Konya’da oynanan mücadele ise 0-0 eşitlikle noktalandı. Bu sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçın skoru da 1-1.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum