Sabit Horasan

Sabit Horasan

17 dakikalık maç

17 dakikalık maç

Mersin attı, Konyaspor beraberliği sağladı. Ardından ev sahibi ekip iki gol daha buldu ve sonuç 3-1. 

Dahası, maç adeta 17 dakikada bitti.

Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman’ın oyun formatı, Mersin’e karşı sökmedi..

Son 7 haftada yenilmeyen, 4 galibiyet ve 3 beraberlik alan yeşil-beyazlı takımda tüm planlar, kadro yapısına göre dirençli bir defans, gol yememe ve duran toplar veya kişisel beceriler sonucu atılan bir golle kazanmak veya berabere kalarak puan almak üzerine yapılıyordu. .

Aykut hocanın bu sistemi tutmadı mı? tabiî ki tuttu. Bunun sonucu da Kartallar son 7 maçta aldıkları 15 puanla yükselişe geçerek ligde kalma başarısını gösterdiler.

Ama, bu format maça çok iyi başlayan, yabancılarını çok iyi kullanan ve özellikle iki yabancı kanat oyuncusu Nakaulma ve Welliton’un ilk yarıdaki süper performansları ve çabuk ataklarla Konyaspor defansına göz açtırmayan Mersin karşısında geçerli olmadı.

Bunu teknik direktör Aykut Kocaman maç sonrası yaptığı açıklamasında açıkça dile getirdi. Kocaman, “zor gol atana takımız, savunma sertliğimizi ve direncimizi gösteremedik” dedi. 

Ancak, bundan bir hafta önce Akhisar maçının ilk yarısındaki pasif futbolun etkisinin olduğu gerçeğini de göz ardı etmemeliyiz.

Akhisar maçından sonra uyarmıştık. Ne demiştik, “..Ancak, bu futbol düşündürücü,.

Öncelikle rehavet atılmalı. Ligde daha 6 maçın, hem de deplasmanda  Mersin, Galatasaray, Beşiktaş ve Bursaspor ile oynanacağı unutulmamalı. Aksi halde beklenmedik sonuçlar çıkabilir.”

Bu sıkıntıyı Mersin maçının ilk yarısında apaçık gördük.

En geçerli teşhis ise, Konyasporlu futbolcular sanırım ligi kafalarında bitirmiş olmaları. 

Torku Koanyaspor, maçın ikinci yarısında yanlıştan döndü. Dahası, ikinci 45 dakikanın belli bölümlerinde futbolun doğruları yapıldı. Hatta, kombine gelişen bir atakta Ali Çamdalı topu auta atmasa, hakem Koray Gencerler ve 6. hakem de eyyamcı davranmasa ve Rangelyov’a yapılan harekette penaltı noktasını gösterse Konyaspor Mersin deplasmanından da puanla dönebilirdi.

Ama, bu şekilde olsa hatalar ve yanlışlar göz ardı edilmemeli. Doğrular dile getirilmeli ve gereken yapılmalı.

Yine tekrarlıyorum, 38 puanla ligde kaldık rehavetine kapılmak Torku Konyaspor’a bundan sonraki maçlarda skor açısından pahalıya malolabilir. O nedenle, herkes aklını başına almalı. Ligin bitimine daha 5 maç var. Son dakikaya kadar mücadele elden bırakılmamalı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR