17-25 Aralık Yolsuzluk Dosyasının Kapatılmasına Siyah Çelenkli Tepki

17-25 Aralık Yolsuzluk Dosyasının Kapatılmasına Siyah Çelenkli Tepki

CHP Kocaeli İl Teşkilatı üyeleri, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyaları hakkında verilen takipsizlik kararına tepki göstermek için adliyeye siyah çelenk bıraktı. CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, 'Adaletin kara günü' yazılı...

CHP Kocaeli İl Teşkilatı üyeleri, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyaları hakkında verilen takipsizlik kararına tepki göstermek için adliyeye siyah çelenk bıraktı.

CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, 'Adaletin kara günü' yazılı siyah çelengi Kocaeli Adliyesi'nin merdivenlerine bıraktıktan sonra açıklama yaptı. Kuşkan, 17-25 Aralık 2013 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve 4 bakanın da adının geçtiği operasyonun yüzyılın yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olarak hem ülkemizin hem dünyanın gündemine oturduğunu söyledi. Kuşkan, tüm yurttaşlar gibi kendilerinin de bu operasyondan beklentilerinin soruşturmanın hukuk kuralları içerisinde sonuna kadar götürülerek kamu vicdanını tatmin edecek şekilde sonuçlandırılması olduğunu anlattı. Kuşkan, şöyle devam etti: "Ancak ne yazık ki operasyon sonrası yaşanan gelişmeler, şüpheli olarak gösterilen bakanlarla ilgili fezlekelerin bir türlü Meclis gündemine gelmemesi, yapılan yasal düzenlemeler ve sonunda da verilen takipsizlik kararı bu beklentilerimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Hukuk ve adalete olan güvenimiz bir kez daha sarsılmıştır. Verilen takipsizlik kararı ile yolsuzluk operasyonu kirli bir adalet ile kapatılmak istense de halkın vicdanında bu dosyanın asla kapanmayacağını, vicdanların sıfırlanmadığını önemle belirtmek isteriz."

HIRSIZLIK HAFTASI ÖNERİSİ

Yalçın Kuşkan, iktidarı boyunca uçan kuşa bile dava açan ve açtığı davalardan sonuç elde etmek için çabalayan AK Parti'nin dava konusu kendisi olunca bütün imkanlarını, yolsuzları örtbas etmek için kullandığını kaydetti. Kuşkan, "Bugün 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili verilen takipsizlik kararı, AKP hükumetinin yargı üzerindeki gölgesinin açık göstergesidir. Takipsizlik kararı ile ülkemizde zaten tartışma konusu olan yargı bağımsızlığı iyiden iyiye tartışma alanına sokulmuştur. Sözlerimizi, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerisi ile bitiriyoruz ve 17-25 Aralık haftası 'hırsızlık haftası' olsun ve hırsızlar tarafından AKP genel merkezinde kutlansın." dedi.

Kuşkan'ın açıklamasının ardından adliye önünde toplanan partililer kararı alkışla protesto etti ve dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.