162 Kişinin Alınacağı Maden Ocağına 4 Bin 269 Kişi Başvurdu

162 Kişinin Alınacağı Maden Ocağına 4 Bin 269 Kişi Başvurdu

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı maden ocağında çalıştırılmak üzere alınacak 162 işçi için 4 bin 269 kişi başvurdu. Bu arada, iş müfettişlerinin Zonguldak maden havzasında sürdürdüğü 10 günlük denetimlerde...

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı maden ocağında çalıştırılmak üzere alınacak 162 işçi için 4 bin 269 kişi başvurdu. Bu arada, iş müfettişlerinin Zonguldak maden havzasında sürdürdüğü 10 günlük denetimlerde 31 maden ocağına üretimi durdurma cezası verildi.

Zonguldak Çalışma ve İşkur Müdürü Gönül Demirsu, yaptığı açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü'nce kurumlarına gönderilen 162 kişilik nitelikli işçi talepleri kapsamında 9 gün başvuruların kabul edildiğini ifade etti. Demirsu, "Tüm taleplere toplam başvuru sayısı 4 bin 269 kişi olup, en çok müracaat bin 128 kişi ile yeraltı nakliyat işçiliğine olmuştur. KPSS kapsamında yapılan bu alımlarda ortalama listeler 70 taban puanla oluşmuş olup, daha önceki taleplere nazaran yüksek puanlı başvurular gerçekleşmiştir. Gerek kurumumuza şahsen, gerekse internet ortamında yapılan başvurular sonucu alınacak işçi sayısının 3 katı oranında oluşturulan nihai listeler TTK Genel Müdürlüğü'ne bugün teslim edilmiştir.” dedi.

18 İŞ MÜFETTİŞİ, 31 MADEN OCAĞINDA ÜRETİMİ DURDURDU

Bu arada, 301 işçinin öldüğü Soma faciası ve peşinden Ermenek’teki iş kazaları sonucu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı 18 müfettiş, Zonguldak maden havzasındaki denetimlerini sürdürdüğü bildirildi. 10 günden bu yana denetim yapan iş müfettişleri, 31 maden ocağına, eksikliklerini giderinceye kadar üretimi durdurma cezası verdi. Güvenliği tehdit edecek eksikliklerin giderilmesi halinde üretim devam edecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.