15’inci Uluslararası Hava Oyunları Festivali Başladı

15’inci Uluslararası Hava Oyunları Festivali Başladı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 15’incisi düzenlenen ‘Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’ törenle başladı.     40 ülkeden 500'e yakın sporcuya ev sahipliği yapacak...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 15’incisi düzenlenen ‘Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’ törenle başladı.

    40 ülkeden 500'e yakın sporcuya ev sahipliği yapacak ve 25 Ekim’e kadar sürecek festivalin açılış töreni, Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde bulunan dünyaca ünlü yamaç paraşütü pisti Babadağ'da yapıldı. 5 gün sürecek festival serbest atlayışlar, yamaç paraşütü akrobasisi, base jump, kuş adam atlayışları, paramotor, motorlu ve motorsuz delta kanat gösterileri ile Ölüdeniz semalarında renk cümbüşü oluşturacak. Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri timi Türk Yıldızları da yapacağı gösterilerle festivale renk katacak.

    Fethiye Belediye Bandosu’nun konseriyle başlayan açılış töreni protokol üyelerinin konuşması ile devam etti. 1700 metre rakımda yapılan konuşmalarda yamaç paraşütü sporuna yönelik önemli mesajlar verildi.

    Törende konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, ilçenin 2014 yılında 1 milyon 300 bin turist ağırladığını belirtti. İlçeyi ziyaret edenlerden 285 bin kişinin turizm amaçlı sportif faaliyetlere katıldığını söyleyen Çalık, bu rakamların 2013 rakamlarıyla aynı olduğuna dikkat çekti. Çalık, yamaç paraşütünde ise yüzde 25’lik artış gözlendiğini kaydetti. Geçen yıl 73 bin kişinin Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçtuğunu aktaran Çalık, bu yılın ilk 10 ayında ise bu rakamın 87 bin kişiye ulaştığını dile getirdi. Yıl sonuna kadar sayının 100 bin kişiye ulaşmasını beklediklerini vurgulayan Çalık, Babadağ’daki artışın çok anlamlı olduğunu söyledi.

    Türk Hava Kurumu (THK) Eğitim ve Havacılık Daire Başkanı Bekir Akyüz de Fethiye’nin Türk havacılığı açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Sportif havacılık olarak her branşında her yıl yüz binlerce gence ücretsiz kurslar verdiklerini anlatan Akyüz, yamaç paraşütü eğitimi alarak Fethiye’ye gelen gençlerin festivale renk katacağını dile getirdi.

    Konuşmaların ardından törene katılanlar, pistlerden atlayış yapan yamaç paraşütçülerini izledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.