150 bin engelli iş bekliyor, alım yetersiz

150 bin engelli iş bekliyor, alım yetersiz

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayları gündüz ilçelerde yaptıkları çalışmaların yanısıra teravih sonrası sahur saatine kadar da Konya merkezde esnaflarla ve vatandaşlarla buluşuyor.

Milletvekili Adayları Yavuz Aydın, Ömer Mücevher, Kerim Şenel ve Saadet Partisi Karatay İlçe Teşkilatı yönetimi, teravih sonrası İstanbul Caddesi, Fenni Fırın civarı ve Bedesten bölgesindeki esnafları ve çay ocaklarında bulunan vatandaşları ziyaret etti. Ziyaretlerde Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Kerim Şenel,  kendisinin de bir engelli olduğunu belirterek, engellilerin yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlara karşı uygulayacakları politikalar hakkında konuştu.  

ENGELLİLER KENDİ KANUNU YAPMALI

Özellikle ulaşım ve erişimle alakalı engellilerin problemleri olduğuna işaret eden Şenel, “Problemler giderilmediğinden ötürü aktif hayata katılmak zor olmaktadır. Bu problemler giderildiği takdirde, fırsat verilirse engellilerin neleri başarabileceği hususunda bariz örnekler vardır. Her alanda engellilerin varlığı fark edilmeye başlandı. Eğitimden spora kadar, gerek bireysel, gerek takım olara ülkemizin gündemine girdi, günlerce konuşuldu fakat her ne hikmetse, yönetimlerde, söz ve karar sahiplerinde gerektiği yeri alamamaktadırlar. Bizim çabamız, engellilerin yönetimlerde de söz sahibi olması ve hak ettiği yere gelmesi. Başta TBMM’de, yerel meclislerde, yeterli oranda temsil edilmelidir. Engelliler ile ilgili kanunları engelliler yapmalıdır. Teknik olarak başkalarına ihtiyaç duysalar da sorunları yaşayanlar, çözümü en iyi bilenlerdir” dedi.

150 BİN ENGELLİ İŞ BEKLİYOR

Engelli EKPSS’ye girenlerin sayısının 110 bin, 2018’de istihdam edilmesi öngörülen engelli sayısının ise 5 bin kişi olduğunu ifade eden Şenel, şöyle konuştu: “Takriben 150 bin kişi iş bekliyor ama öngörülen sayı, 1 yılda 5 bin. Başbakan ‘Biz işbaşına gelene kadar 5 bin engelli çalışıyordu, şimdi 50 bine ulaştı’ diyor. Buna doğru denilebilir ama madalyonun arka planına bakmak lazım. Peki iş bekleyen engelli sayısında artış var mı yok mu? İş bekleyen sayısına bakmak lazım. 15 senede eğer bu kadar artış varsa, kaplumbağa yürüyüşü ile hareket ediyorsunuz demektir. Eğer işsizlik artıyorsa bu arzu edilen seviyede değil demektir.” Engellilerin Milli Görüş ile güldüğünü söyleyen Şenel, sözlerini şöyle tamamladı: “54. Hükumetin Başbakanı Erbakan Hocamız işbaşına geldi, 3 Aralık 1996 günü Meclisi Özürlüler gündemi ile topladı. Tüm özürlü gruplarını davet etti, onlara, ‘Siz bizim özürlü değil, özel vatandaşlarımızsınız. Ve bu günü özürlüler bayramı olarak kabul ediyorum’ dedi. Çıkardığı kanun hükmünde kararnameler ile başta Başbakanlığa bağlı Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nı kurdu. 90 Kanun maddesinde özürlüler lehine, (şimdi engelliler diyoruz)  düzenlemeler yaptı. Yani engellilerin protez, araç ve gereçleri, her türlü aksamı, Sosyal Dayanışma fonları vasıtası ile, o zamanın parası ile 3 trilyon fona para aktardı. Bu anlayış halka hizmet Hakka hizmet anlayışı çünkü. Erbakan Hoca kamuda istihdam oranını da yüzde 2’den yüzde 3’e çıkardı. Engellilerin sosyal hayata aktif olarak katılması için önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor.”

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.