15 yıldır Türkiye’yi siz yönetiyorsunuz

15 yıldır Türkiye’yi siz yönetiyorsunuz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçimin iktidar kanadı ve Bahçeli tarafından ‘İstiklal Harbi’ne benzetilmesini sert bir dille eleştirerek, “Ya mübarekler 15 yıldır Türkiye’yi siz yönetiyorsunuz" dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin Balgat’taki genel merkezinde gerçekleşen toplantıya Karamollaoğlu önceki gün Şırnak’ta şehit düşen Mehmetçiğimize rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.  15 Temmuz bahane edilerek Türkiye’nin bugün OHAL ile yönetildiğinin altını çizen Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Bu kadar zamandır 15 Temmuz’u deşifre edemeyenler, esas müssebbilerini bulamayanlar hala olağanüstü hal ile ülkeyi yönetmeye gidiyorlarsa bu Türkiye’nin problemlerini çözemeyeceklerinin ifadesidir. Bugün OHAL 7’nci kez uzatılacak. Seçime bile belki olağanüstü hal ile gideceğiz. Olağanüstü hal demek, keyfi idare demektir. Hukuku rafa kaldıracaksın, mahkemeleri kapatacaksın, sadece senin söylediğin talimatlar doğrultusunda mahkemeler karar verebilecek. Senin verdiğinin dışına çıkarlarsa da o hakimleri de fetöcü diye görevden alacaksın. Bu ne peki? Bu keyfiliktir. Bu arkadaşlarımızın ulaşmaya çalıştıkları ‘biz Türkiye’yi yönetirken keyfimize keder olmasın kimse.’ Diye düşünüyorlar. Herkes şunu bilsin olağanüstü hal Türkiye’nin daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için değil, Ak Parti’nin bekasını sağlamak için devam ettiriliyor. OHAL ile ne oldu peki; Kanun gitti kararname geldi, seçilmişler gitti atanmışlar geldi. Bakanlar gitti danışmanlar geldi. Ortak akıl gitti tek akıl geldi. İistişare gitti talimat geldi. Meclis gitti Külliye geldi. Adalet gitti mağduriyet geldi.”

İSTİKLAL HARBİ SİZDEN KURTULMANIN ADI OLUR ANCAK

Bahçeli’nin seçim çıkışını da değerlendiren Karamollaoğlu, “Ortaklık bozuldu mu yoksa yeni bir hüviviyet mi kazanacak? Onu bugünlerde göreceğiz. Sayın Bahçeli’nin tarih vererek erken seçim veya baskın seçim de denebilir herkesi şaşırttı. Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Tabi oradaki gerekçeleri okuyunca dinleyince akıl tutulması var. Bugün sanki Türkiye işgal altındaymış gibi bunu İstiklal Harbi’ne benzetiyor. Ya mübarekler 15 yıldır Türkiye’yi siz yönetiyorsunuz. Eğer bugün İstiklal Harbi diye bir mefhum gündeme getirilirse bu sizden kurtulmanın mücadelesinin adı olur. 15 yıldır Türkiye’yi bu hale getireceksiniz şimdi Kurtuluş Savaşı’nı, Çanakkale’yi İstiklal Harbi’ni, Malazgirt’i gündeme getireceksiniz. Allah akıl fikir versin. Ben bu cümleyi çok kullanıyorum. Bizim için de kullananlar olursa amin diyorum. Çünkü akıl hepimize lazım insanız biz” şeklinde konuştu.

TOY BİR BAKANDAN ANCAK BU BEKLENİRDİ

Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın  “Mehmetçiğimiz cephede, Afrin'de savaşıyor. Şimdi bir Kurtuluş Savaşı'ndayız. Teşkilatlarımız da 2019'da bir seçim savaşına hazırlanıyor. 2019'daki bu seçim savaşına Başkomutanımızın liderliğinde hazır mıyız? Allah gazamızı mübarek eylesin.” Cümlelerine atıfta bulanan Karamollaoğlu, “Toy, tecrübesi hakikaten olmayan zekası fışkıran ama kendi kabuğuna sığmayan bir bakandan da ancak bu beklenirdi. Seçimleri savaş gibi görürseniz bu ülkeye huzur ve refah getiremezsiniz.  Ancak kaos ve kargaşa getirirler. Partiler birbirlerinin düşmanı değil sadece rakibidirler. Bu ülke bizim, bu ülke hepimizindir. Yarın seçimlerde hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Ak parti gidecek ama devlet kalacaktır. Hakikaten akıl tutulması dememin sebebi burada yatıyor. 15 yıldır iktidarda bulunan bir partinin bugün içerisinde bulunduğumuz problemleri bu kadar büyütüp 15 yıl sonra kendi inşa ettikleri yapıyı çökertmek için İstiklal Harbi’ne gidiyoruz demek kadar saflık olmaz. Bu ülkeyi 15 yıldır bu hale siz getirdiniz” dedi.

İTHALATI NEDEN KONUŞMUYORSUNUZ?

“İhracatı söylüyorsunuz da ithalatı neden söylemiyorsunuz?” diye soran Karamollaoğlu şunları kaydetti: “2017 yılında ihracat 7.4 artmış,peki ithalat? yüzde 17.7! 2018’in  ilk üç ayında İhracat yüzde  9.1 artmış. Peki ithalat? Yüzde  22.7 Dünyada ithalatın en fazla arttığı ülke Türkiye! Neden bunlardan bahsetmiyorsunuz IMF’ye borcu ödedik diyorsunuz da; 453 milyar dolara çıkardığınız dış borcu neden söylemiyorsunuz! Yüzde 63.5’e ulaşan Dış ticaret açığını niye söylemiyorsunuz. Vatandaşın bankalara olan borcunun sizin döneminizde 70 kat arttığından niye bahsetmiyorsunuz.”

HASAN ÖZÜTEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum