15 Temmuz şehitleri anısına helva ikramı

15 Temmuz şehitleri anısına helva ikramı

Konyalı Sanayici ve İş adamları Derneği (KONSİAD), 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için Cuma namazına müteakiben Hacıveyiszade Camii önünde helva ikram etti.

KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, "Konyalı Sanayici ve İş adamları Derneği, Konyalıların ihtiyaç duyduğu aktif bir iş adamları teşkilatıdır. 2008 yılında İstanbul’da, orta ve büyük ölçekli işletmelere sahip Konyalı iş adamlarının girişimiyle kurulmuş, merkezi İstanbul Bahçelievler’de bulunan bir dernektir. Konyalı iş adamları arasında ekonomik ilişkilerin teşvik edilmesi, işbirliğinin arttırılması, KONSİAD’ın temel amacıdır. KONSİAD, Konya ve Konyalıların ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmayı da kendine bir görev addetmektedir. KONSİAD, Konya ve çevre illeri başta olmak üzere ülkemiz için fayda sağlayacak her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal projenin oluşturulması, geliştirilmesi ve hayata geçirilmesinde aktif rol almayı istemektedir’’ şeklinde konuştu.  

Aydın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "15 Temmuz da yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için Konya şube yönetimi olarak Hacıveyiszade camii önünde Cuma namazına müteakiben helva dağıtıldı. Okunan Duaların ardından hatim duası yapıldı ve Demokrasimizi korumak uğruna hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, 27 Nisan muhtırası, Gezi Kalkışması ve 17–25 Aralık yargı darbesine karşı gösterdiği başarıyı 15 Temmuz'da da göstermiştir.  15 Temmuz'daki darbe girişiminin tarihte görülmemiş bir birliğe vesile olmuştur.  Milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimi ve kalkışma karşısında dik durma ferasetini göstererek büyük bir metanetle ve sabırla devletimizin, milletimizin millet iradesinin, halk tarafından seçilen cumhurbaşkanımız ve yüzde 50 oy almış hükümetin yanında olduğunu göstermiştir. Unutulmamalıdır ki bu kalkışma STK’larımızın duyarlılığı ile ordumuz içerisindeki demokrasi ve millet iradesinin yanında olan subaylarımızın sağduyusu, emniyet ve MİT mensuplarımızın metanetleri, Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve aklıselim davranmaları sayesinde püskürtülmüştür. Millete ve iradesine yapılan kalkışma büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir, 15 Temmuz’dan bu yana meydanlar demokrasi nöbeti tutanlar ile doldu Türk halkı Cumhuriyete, Devletine, Milletine sahip çıktı. Sabahın ilk ışıklarına kadar Mevlana Meydanında bekleyen tüm Konya halkına şükranlarımı sunuyorum, KONSİAD olarak meydanlardaki vatandaşlarımıza zaman zaman ikramlarımızla küçük de olsa katkıda bulunduk, Rabbim ülkemizi bölmek isteyen, Türk milletinin geleceğini karartmak isteyen hainlere fırsat vermesin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.