15 Temmuz oylanacak

15 Temmuz oylanacak

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, “16 Nisan'da 15 Temmuz oylanacak. Konya, yine oy oranında birinci olacak. Konya olarak, beklentilerimiz var. Çok daha etkin olmak ve yatırımlardan daha fazla pay alabilmek için çalışmalarımız olacak” dedi

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, İl Sekreteri Başkan Yardımcısı Mustafa Baran, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf Uçar, AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Poçanoğlu ve AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıfat Tankut, Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar ve Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı işleri Müdürü İbranim Büyükeken hazır bulundu.

Referandum süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Arat, bir anket yaptırdıklarını ve bu anketin sonucunun hala gelmediğini belirtti Konya'nın her zamanki gibi yine devletinin yanında olacağını söyledi. Türkiye'de referandumun “Evet” ile geçeceğini dile getiren Arat, “Daha iyi sonuçlar alabilmek adına çabalıyoruz. 16 Nisan'da 15 Temmuz sonuçlanacak. 15 Temmuz'da millet olmanın ilk kez farkına vardık. İnsanlarımız, 16 Nisan'da da başkanlığı onaylayacak. Genel stratejimizi de bunun üzerine kurduk zaten. Çünkü 15 Temmuz olağanüstü bir süreçti. Gerek Türkiye Cumhuriyeti gerekse Osmanlı Türk tarihine bakıldığı zaman bu girişimin daha önce bir benzerine rastlanmadığı görülür. Türkiye, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin son halkasını 16 Nisan'da takacak” açıklamalarında bulundu.

4-015.jpg
KONYA YİNE İLK SIRADA YER ALACAK

16 Nisan'da yapılacak referandumda Konya'dan yine rekor bir oran çıkacağını ve Konya'nın Türkiye'de bu oy oranı ile ilk sırada yer alacağını ifade eden Arat, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile birleşik bir oy profili oluşacak. Konya'nın potansiyeline bakıyoruz. En önde geleceğini öngörebiliyoruz. Bu başarının da bir karşılığının olmasını umuyoruz.  Konuyu oturup, ciddi ciddi konuşmak gerekiyor. Bazı konular var ki siyaset üzeri bir halde. Biz bunları konuşup, istişare ediyoruz. Merkezi idareden beklentilerimiz var. Çevre Yolu, metro, sulama projeleri, tarım ve hayvancılık konusunda isteklerimiz var. Çok daha etkin ve daha fazla pay alabilmek için çalışmalarımız olacak. Siyasi görüşü ne olursa olsun topluca ortak noktamız bu olmalı. Bazı alanlarda tevazu bir kenara bırakılmalı.”

METRODA 3-5 AYLIK GECİKME OLACAK

Konya için hayati önem taşıyan metro projesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Musa Arat,  çok yakın bir zamana kadar, planlananın dışında bir aksama olmadığını kaydetti. Son zamanlarda Suriye'de alevlenen olayların maddi bedelinin ağır olduğunu ve bunun da projeyi yavaşlattığını ifade eden Arat, “Metroda 3-5 aylık bir gecikme olacak. 15 Temmuz gecesi yaşanan başarısız askeri darbe girişiminden sonra bile aksama olmadı. Proje ihalesi yapıldı. Zemin etütü de sağlanıyor. Müteahit firma yer anlamında da yerini kurdu” diye konuştu.

KUTUPLAŞTIRICI SÖYLEMLERİ PLANLI ARTIRACAKLAR

Sosyal medya üzerinde yaşanan kutuplaştırıcı söylemleri sıkı sıkıya takip ettiklerini söyleyen Arat, bolt hesaplarının çoğaldığını da aktardı. “Bu hesaplar, çok fazla açılmaya başlandı. Büyük çoğunluğu ABD'den açılıyor ve yurt dışından yönlendiriliyor” diyen Arat, şunları kaydetti: “Bu hesapları boşu boşuna açmıyorlar. 16 Nisan'a kadar da söylemlerini daha da keskinleştirecekler. Bizim, yaptığımız siyasetin içini doldurmamız gerekiyor. Bize iftiralar atılıyor. Ülkenin huzuru, varlığı ve birliği açısından daha dikkatli olmalıyız. Burada muhalefet partilerini de önemli sorumluluklar düşüyor. Birlik ve beraberlik mesajları daha çok verilmeli. Genel merkezimiz de konu üzerinde söylemler, oluşturuyor. İnsanın ayıklamaya çalıştığı şeyler olabiliyor.

KURUM TEMSİLCİLERİ DİKKATLİ DAVRANMALI

Ülkede 70 milyon insanın yaşadığını bunların içinde binlerce bürokratın varlığına dikkat çeken Arat, bürokratlardan hak hukuk konusuna riayet  dışında, başka bir şey beklemediklerini de özellikle vurguladı.Konya'da haksızlıkların önüne geçme noktasında şu dönemde daha hassas davranıldığını konuşmalarına ekleyen Arat,  “15 Temmuz bazı hastalığı beraberinde getirdi. Herkes kendi alanı ile ilgilinmeli. Özellikle kamu kurum ve kuruluşları yetkililerinin bu tür kutuplaştırıcı, kırıcı paylaşımlar yapmasını doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZ ÖNCELİKLİ

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “15 Temmuz, birliğimizin inşaası için önemli bir olay oldu. Her kesimden insan, milli iradesine sahip çıktı. Konya üzerine düşeni her zaman yaptı. Yapmaya da devam edecek. Görüş ayrılıkları olabilir. Sonuçta hepimiz Konya'nın evladıyız. Birlik ve bütünlük bizim için daha öncelikli” dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum