15 Temmuz gecesi rögarlarda yattık!

15 Temmuz gecesi rögarlarda yattık!

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Habertürk Muhabiri Müslim Sarıyar, “15 Temmuz gecesi, İstanbul basını için en zorlu geceydi. Normal zamanda çamur görünce üzerinden atlardık. Saldırılardan korunmak için o gece, hepimiz rögarlarda yattık” dedi

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi yaşanan olayları anlatan Habertürk Muhabiri Müslim Sarıyar, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. O gece gazetecilerin de vatandaşlarla birlikte sokaklarda olduğunu kaydeden Sarıyar, “Ailemizi güvene aldıktan sonra, tereddüt etmeden bütün gazeteciler olarak sokaklara çıktık. Halkımız doğru bilgiler almalıydı. İnancımız vardı. Hainler amacına ulaşamayacaktı” dedi.

GAZETECİLERİN EN ZOR GECESİ: 15 TEMMUZ

15 Temmuz gecesi İstanbul Gazetecileri olarak, büyük bir sınav verdiklerini belirten Sarıyar, Ankara kadar olmasa da İstanbul'da da şiddetli olayların yaşadığını hatırlattı. Olayın yaşandığı gece kendi oturduğu sitenin sosyal tesislerinde olduğunu söyleyen Sarıyar, “Girişim olduğuna dair telefon aldım. İlk gittiğim yer Atatürk Havalimanı oldu. Tanklar, oraya gelmişti. Kule'ye kadar işgal edilmişti her yer” şeklinde konuştu. Halkın sokağa dökülmesinin İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın telsizden geçtiği anonsla gerçekleştiğini aktaran Sarıyar, şunları kaydetti: “Halk ile o gece el ele verdik. Halk bizim biz de halkın yanındaydık. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından duymayan kesim de sokaklara indi.”

KAMERALAR İŞGALCİLERE TESLİM EDİLMEDİ

O gece bütün ideolojik düşüncelerin ve inançların bir kenara bırakıldığını ifade eden Sarıyar, ülke ve bayrak sevgisi olan herkesin sokakta olduğunu dile getirdi. “O gece sokakta siyasi görmedim. Birkaç tane belediye başkanı ve milletvekili gördüm” diyen Sarıyar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatan Caddesi'ne gittim. Emniyet Müdürlüğü işgal edilmeye çalışıldı. Helikopter inmesin diye lastikler yakıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde büyük çatışma yaşandı. Biz sokaklarda çalışıyoruz. Kendimizi güvene almadan çalışabiliyoruz. En azından bir kaskımız ve yeleğimiz o gece olmalıydı. Genellikle bu tarz olaylarda kullanırdık. Fakat 15 Temmuz'da kullanamadık. Kimin ne olduğunu o gece kestiremedik. Yaklaştığımız bir asker, bir polis bizi öldürebilirdi. CNN Türk işgal edildi. Oraya gittik. Polis kısa sürede olaya müdahale etti. O grupta çalışanlar çok dik durdu. Kameramanlar kamerasını teslim etmedi. Yayınlarını kesmediler. Düne kadar bu gruba laf söyleyenr insanlar, Doğan Grubunun medyasına sahip çıkmak için oraya geldiler. Kadın erkek çalışan bütün gazeteciler o gece ölmemek için rögarlarda yattık. Ailemizi güvene aldık. Canımızı hiçe saydık. Bayrağımız dalgalansın yeter ki dedik.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum