"14 Milyar Dolarlık Rus Pazarını İyi Değerlendirmemiz Gerekir"

"14 Milyar Dolarlık Rus Pazarını İyi Değerlendirmemiz Gerekir"

Antalya Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, 14 milyar dolar pazar payı olan Rusya pazarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 15- 18 Eylül tarihlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşen ‘Moskova...

Antalya Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, 14 milyar dolar pazar payı olan Rusya pazarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

15- 18 Eylül tarihlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşen ‘Moskova Dünya Gıda Fuarı'na katılan Manavgatlı iş adamları ilçeye döndü.

Başkan Boztaş, 13 kişilik heyetle katıldıkları Moskova Gıda Fuarı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Fuarın başarı geçtiğini belirten Boztaş, Rusya pazarının Manavgatlı işadamları için bir fırsat olduğunu bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Fuarda Manavgat-Moskova arası ekonomik canlılığın oluşması için ikili görüşmeler yaptıklarını belirten Boztaş, "Rusya, Avrupa Birliği(AB) ülkelerinden 13 milyar dolar, ABD’den ise 1 milyar dolar yaş sebze ve meyve gıda ithalatı yapan bir ülke. Dolayıyla önümüzde 14 milyar dolarlık pazar duruyor. Bu pazardan Manavgat'ın pay alabilmesi için 2014 Moskova Dünya Gıda Fuarı’nın fırsat olabileceğini düşünerek üyelerimizden oluşan heyetle fuara katıldık. " diye konuştu.

Fuarın ikinci ve üçüncü günü ise iş adamlarının çeşitli görüşmeler yaptığını anlatan Boztaş, Moskova’nın en gözde sebze ve meyve hallerinden birisi olan ve 750 dönüm üzerine kurulu bulunan 41. Pazar halini ziyaret ettiklerini, içerisinde çok sayıda iş yeri bulunan sebze ve meyve komisyon halinde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ürün ve fiyatlarını kıyaslama imkanı bulduklarını kaydetti.

Boztaş, inceleme neticesinde, Manavgat ve bölgesinden çok sayıda gıda ürününün pazarlanabileceğini yerinde gördüklerini ifade etti.

Moskova Fuarı'na katılmalarında en önemli faktörün oda üyelerinin dış pazara katılmasını sağlamak, uluslar arası iş birliği imkanını geliştirmek olduğunun altını çizen Boztaş sözlerini şöyle tamamladı:" Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimin ardından ABD ve Avrupa ülkeleri ile gıda maddeleri ve tarım ürünleri ithalatı konusunda yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle gözlerin ülkemiz ve tedarikçi diğer ülkelere çevrilmesinden dolayı bu yıl Moskova pazarın da hareketlilik söz konusu oldu. Bizim içinde böyle fırsatın ilçemizin ihracatının gelişmesi adına önemliydi. Bizde bu potansiyeli değerlendirmek için Moskova Fuarı'na katıldık. Rusya 14 milyar dolarlık bir pazar. Bu pazarın iyi değerlendirilmesi gerekir. Fuar Manavgatlı iş adamlarına ufuk açıcı oldu. "

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.