Nazmiye Gülbaş

Nazmiye Gülbaş

12'den vurmak

12'den vurmak

7 Haziran seçimleri yaklaşırken tüm partiler Seçim Beyannamelerini ve vaatlerini sıralıyor. Asgari ücreti beş bin lira yapacakları iddia edenlerden tutun da, iktidar partisi olduğu halde 13 yıldır yapmadıkları 'Yeni Anayasa' yapma vadine kadar ne ararsanız var.

Her şeyden önce seçmenin 'Algı Operasyonları'na karşı bu sefer uyanık olması gerekiyor.

İktidar 13 yıldır toplumu 'Algı Operasyonları' ile kerhen de olsa kendi tarafını çekmeyi her şekilde başarmıştır. Lakin bu seçim bu tuzaklar pek işe yarayacağa benzemiyor ki, (Cumhurbaşkanı)  bu sefer tehdit yolunu gidiyor.

AKP,  ''aman CHP gelir ha''  öcüsünü her seçimde kullandı. Halbuki yaşı müsaitler bilir bu fobi 45 yıldır dindar kesimi merkez sağda toplamanın bir yoludur hep.

Oysa CHP 1946 Seçimlerinden sonra tek başına iktidar olamadığı gibi, bir tarihçi olarak rahatlıkla iddia ederiz ki, en az bir o kadar daha iktidar yüzü göremez. (CHP'nin tek başına iktidar olduğu yıllar 1923-1950) Bunu neden söylüyoruz, geçenlerde yapılan bir ankette halkın % 79'u kendisini 'dindar' addediyor. CHP oy oranına baktığınız zaman CHPde dahi  çoğunluk kendini dindar addediyor ki; halkımızın % 99'u Müslüman zaten ve biz biliyoruz CHPli kardeşlerimizde en az bizler kadar bu vatanı seviyor.  Peki neden o zaman seçmen bu şekilde merkez sağda toplanır? 

1923-1950 yılları arasında CHP pek çok yasa ile inançlı insanlara baskı ve zulüm yapmış, buna karşın millet taviz vermeyince çok partili rejime geçilmiş, bu gibi  başka yollar denenmiş ve kısmen başarıla da olunmuştur. 

Mesela 'Atatürk'ü Koruma Kanunu'' 31.07. 1951 de, Türkiye'nin NATO'ya resmen dahil olması ise 18 şubat 1952 de DP döneminde gerçekleşmiştir. 10 Mayıs 1954’te yapılan 20 maddelik anlaşmaya göre Türk topraklarında ABD’nin üs kurması, asker bulundurması kabul edildi.Yine buralara  T.C. bakanları dahil izinsiz girmek yasaktı.(AKP döneminde Malatya Kürecik Füze Kalkanı Üssü  vd.) Görüldüğü üzere iş icraata gelince CHP, DP, arasında bir fark yoktu. Tek fark biri metazori, diğeri gönüllü kölelik hususuna göre işledi. Ve şimdilerde aynı metot hızından hiç bir şey kaybetmeden devam ediyor.  DP, AP, ANAP, AKP sistem aynı, 'aman CHP gelmesin' söylemi merkez sağ seçmenine yarım asırdan fazladır dayatılıyor maalesef. (CHP gelir diye korkanlara sormak lazım Erdoğan Cumhurbaşkanı iken mi CHP hükumet kuracak?)

MHP'ye gelince hani  ''söz konusu vatansa gerisi teferruat' idi Milli İttifaka girmemelerinin bedelini umarız millet ödemez. AKP'nin PKK ile Müzakereleri bilindiği halde sadece kuru söylemler ile vatanın bölünmesine engel olamazsınız. MHP'nin tabanı istediği halde İttifakta yer almamanın arkasında nelerin olduğu zamanla anlaşılacaktır.

CHPliler ise AKP'nin ekmeğine yağ sürmeye devam ediyor 'kutup siyaseti'nden nemalanıyor ki; en azından ana muhalefette kalabilsin. Halbuki AKP'nin çıkarttığı AB Uyum Yasaları'ndan CHP seçmeninin çok rahatsız olduğunu biz bile gördüğümüz halde CHP'nin fark etmemiş olması mümkün değil. Mesele koltuğunu koruma kaygısı.

HDP ayrı bir dert zaten. 400-500 yıldır birlikte yaşamış Müslüman kardeşlerin içinde fitne ateşi yakmaktalar. Türk, Kürt, Alev,Sünni, Laz, Çerkez vd. bu topraklarda asırlarca kardeşçe yaşamışken, şimdilerde bölünmeden, özerklikten bahsetmek İsrail'in maşası olmak anlamındadır. 

Oysa 1969'dan beri Milli Görüş hep İslam Birliği için mücadele etmiş ve ''Önce Ahlak ve Maneviyat'' diyerek, milletimizin mukaddesatını savunmuştur. Millete Hizmet aşkı ile coşan pırıl pırıl kadrolar görev beklemektedirler. Ve son anketlere göre barajı geçtikleri görülüyor. 

Merhum Erbakan Hocamızın dediği gibi, ''''Hepiniz bu kapıya geleceksiniz. Milli Görüşten başka yol yok. Geleceksiniz ama kafanızı taşa vurup yarmadan gelin istiyoruz.''

Selam ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazmiye Gülbaş Arşivi
SON YAZILAR