11 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

11 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.Genelkurmay Başkanlığı’ndan ülke genelinde meydana gelen önemli yurti...

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan ülke genelinde meydana gelen önemli yurtiçi olaylarla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam 334 terörist etkisiz hale getirildi.

Beş el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam 768 el yapımı patlayıcının imha edildi.

Şırnak’da devam eden operasyonda; beş bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 308 olarak bildirildi.

Dokuz el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 864 olarak kaydedildi.

Hakkâri Çukurca kırsalında devam eden operasyonda; beş Kaleşnikof piyade tüfeği, bir M-4 piyade tüfeği, bir av tüfeği, iki kurusıkı tabanca, 385 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 24 M-4 piyade tüfeği fişeği, 11 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir M4 piyade tüfeği şarjörü, 100 kurusıkı tabanca fişeği, bir el yapımı patlayıcı düzeneği, iki Kaleşnikof piyade tüfeği hücum yeleği, yurt içine yasa dışı yollarla sokulan muhtelif cins ve miktarda malzeme (oto yedek parçası, 3.650 karton sigara, 120 kg çay, 5.885 adet kol saati, 57 bayan cüzdanı, 900 bayan şalı, 50 kadın tişörtü, 50 çift spor ayakkabısı) ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Ağrı Merkez’de icra edilen operasyonda, bir adet güneş paneli, bir adet lazer hedef noktalayıcı ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkâri / Şemdinli’de icra edilen operasyonda; üç el yapımı patlayıcı, muhtelif cins ve miktarda mühimmat, (bir adet 81 mm havan mühimmatı, yedi adet 60 mm havan mühimmatı, üç adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 1.747 adet 12,7 mm Uçaksavar makineli tüfeği fişeği, 271 Biksi makineli tüfeği fişeği, 545 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 42 el bombası, 46 adet el bombası fünyesi ), el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif cins ve miktarda malzeme, ( bir adet kablolu el yapımı patlayıcı düzeneği, iki adet elektrikli komuta kontrol sistemi, 36 adet büyük boy pil, 11 adet demir testeresi bıçağı, 100 m elektrik kablosu, bir top bobin teli, bir adet 12 volt akü,) muhtelif cins ve miktarda malzeme (beş Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet 100’lük Uçaksavar makineli tüfeği şeridi, dört adet Dragunov keskin nişancı tüfeği kütüklüğü, dokuz Kaleşnikof piyade tüfeği kütüklüğü, bir sırt çantası ) ele geçirildi.

Şırnak Silopi’de, Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 10 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Irak kuzeyi Hakurk ve Gara bölgelerinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzii, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edildi.

Mardin Savur’da yabancı uyruklu PKK / PYD mensubu bir terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Gümüşhane Kürtün’de Akköy HES’e ait Acil Tahliye Binasına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlayıcı madde kullanılarak saldırı düzenlendi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.