11 günde 3 maç

11 günde 3 maç

Süper Lig'deki Torku Konyaspor, fikstür gereği ligde 11 günde 3 önemli maça çıkacak. Kartal, 8 Mayıs Cuma günü Galatasaray, 12 Mayıs Salı günü içi sahada Gençlerbirliği ve 18 Mayıs Pazartesi günü de Beşiktaş ile Ankara’da karşı karşıya gelecek

Torku Konyaspor’da Mersin karşısında alınan yenilgi üzüntü yarattı. Galatasaray maçı hazırlıkları bugün başlayacak. Ligde rahat bir konumda bulunan ve Cumartesi günü Mersin İdmanyurdu karşısında maça kötü başlayan ve ilk 17 dakikada  3-1 yenik duruma düşen Torku Konyaspor, ikinci yarıda oyunu dengelemesine karşın gol yollarında etkili olamadı ve 7 hafta sonra yenilerek 38 puanda kaldı. Kartallar, 8 hafta sonra da kalesinde 3 gol gördü. Torku Konyaspor ligin 21. haftasında deplasmanda Erciyesspor’a 3-0 yenilmişti. Daha sonraki 7 hafta da ise 4 galibiyet ve 3 beraberlik alarak, üst üste 7 karşılaşmada yenilmeyerek kendi rekorunu kırmıştı. Mersin karşısında, ikinci yarıda birde penaltısı verilmeyen yeşil-beyazlılar maçtan sonra karayoluyla Konya’ya döndüler. Dün dinlenen Torku Konyaspor’da, Cuma akşamı İstanbul’da oynanacak Galatasaray maçının hazırlıkları bugün saat 11.00’de yapılacak antrenmanla başlayacak.  Sakat olan Benjamin, Vukoviç, Uğur İnceman ve Marica’nın tedavilerdi de sürüyor. Torku Konyaspor, fikstür gereği ligde 11 günde 3 önemli maça çıkacak. Buna göre, Torku Konyaspor 8 Mayıs Cuma günü Galatasaray, 12 Mayıs Salı günü içi sahada Gençlerbirliği ve 18 Mayıs Pazartesi günü de Beşiktaş ile Ankara’da karşı karşıya gelecek. 

KOCAMAN: ZOR ATIYORUZ

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, futbolda en önemli şeyin yardımlaşma ve mücadele olduğunu vurgulayarak,   Mersin maçında bunu yapmadıklarını söyledi. Kocaman, “Son mağlubiyetimiz bu maçtan önce Erciyesspor maçı ve 8. hafta aradan sonra Mersin maçı. Aradaki dönemde en önemli kalitemiz buydu bizim. Temel nedeni saha içinde yardımlaşmanın, mücadelenin azlığıydı. Mersin  maçıyla ilgili de söyleyebileceğimiz en önemli konu da buydu. Maçın hemen başında arka arkaya vuruşların ve hemen hemen Mersin'in yaptığı her atağın gol pozisyonuyla sonuçlanması ve pozisyonların da yüzdesinin çok yüksek olması, bir anda maçı zaten başlarken sıkıntılı görüntümüzü tamamen bizden uzağa doğru itti” dedi.

Mersin karşısında sert oynamadıklarını bildiren Kocaman, “En önemli sıkıntımız çok net gözüken geçen haftalardaki oyun sertliğimiz, savunma anlayışımız ve mücadele, yardımlaşmanın düşük olmasıydı. Dolayısıyla bir anda rakibe doğru oyun gitti. Bizim maç boyunca öne çıkan en önemli sıkıntımız hamle özelliği sürekli Mersin takımındaydı. Onların yaptığı hamleleri sürekli izlemek zorunda kaldık, bir türlü inisiyatifi ele alamadık. Bu da maçın temel olarak gözüken olumsuz yöndü. İkinci yarı nispeten oyunu dengeledik ancak kolay gol atan bir takım değiliz. Özellikle 2 farklı geriye düştükten sonra maçı çevirme ihtimalimiz çok güçlü bir ihtimal olarak gözükmüyordu. Yine de tek arzumuz bir gol bulup sonucu görmekti. O golün nerelere götürebileceğini kimse tahmin edemez. Ancak bunu da başaramadık. Mersin takımını tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.