100 yıl önceki hayalleri devam ediyor

100 yıl önceki hayalleri devam ediyor

'Burası Çanakkale' gecesinde konuşan AGD Meram İlçe Başkanı Bekir Tekkaymaz, “Müslüman Osmanlı Devleti'ni yıkmaya çalışanların hala aynı hayalin peşinden gittiklerini biliyoruz. Ancak bu hayalleri gerçekleşmedi, gerçekleşmeyecek” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Temsilciliği'nin tertip ettiği “Burası Çanakkale” isimli program Zindankale Otoparkı Süleyman Şah salonunda gerçekleşti. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan program Hafız Mustafa Kara'nın Kuran'ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Gecenin açılış konuşmasını yapan AGD Meram İlçe Başkanı Bekir Tekkaymaz, “100 yıl önce topraklarımıza tecavüz etmek üzere çıkarma yapan ve İstanbul'da kendi bastıkları paralarla alışveriş yapacağının hayalini kuran daha da önemlisi 6 buçuk asır cihana hükmetmiş Müslüman Osmanlı Devleti'ni yıkmaya çalışan insanların hala aynı hayal ile Anzak Günü'nü kutladığı bir günde biz söyle bir program yapıyoruz. Birçok devlet erkanı da Anzak Günü'nü sanki masum bir günmüş gibi  masum bir faaliyet gibi göstererek halkın gözünün içine baka baka kutlama yapmalarına alternatif olsun işin doğrusu öğretmek işin doğrusu göstermek için buradayız. Biz Çanakkale Zaferi'ni Aralık 1915'te noktalamıştık. Onların 100 yıl önce kurdukları hayalin peşinden gittiklerini biliyoruz. O halde bizler bugün yeniden hak nizamının adalet nizamının yeniden Allah'ın dininin yeryüzüne hakim kılınmasını için çaba sarfeden nesiller için çaba gütmek bilincinde olmalıyız. Şuurlu olmak zorundayız ve kaç kişi olursak olalım, ne olursak olalım. Biz kim var denilmesine bakmayacağız. Çünkü biz buradayız. Kim var diyenlere bakmıyoruz” diye konuştu.

TOPRAKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

Müslüman toprakları üzerinde gözü olanların bu amaçlarını gerçekleştiremeyeceğini belirten Tekkaymaz, “Bu topraklar yeryüzüne adalet nizamını dağıtan ecdadların topraklarıdır. Bu topraklarda batan güneş yine bu topraklarda ayağa kalkacaktır. Biz buna inanıyoruz ve bu yüzden memleketine tecavüz etmek isteyenlere karşı burası Çanakkale diyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar onlara buradayız diyoruz. Allah'ın nizamını, Allah'ın dinini hakim kılarak ve mezarımıza Müslüman olarak girmeyi arzu ediyoruz. Memleketimizi ve topraklarımızı sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. Allah razı olsun” dedi.

Tekkaymaz'ın konuşmasının ardından “Çanakkale” adlı sinevizyon Tarihçi-Yazar İbrahim Kılınç, Çanakkale Savaşı hakkında önemli bilgiler verdi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.