100 ülkeye prefabrik ihraç ediyorlar

100 ülkeye prefabrik ihraç ediyorlar

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir firma, uçak ve otomotiv sektöründe kullanılan yanmaz ve kurşun geçirmez malzemeyi kendi tesisinde üretiyor

Konya'da otomotiv parçaları imal eden bir firma sahibi, ham maddesini kendi tesisinde ürettiği, otomotiv ve uçak sektöründe kullanılan malzemeyle duvar panelleri ve prefabrik ev üretti.
 
Yaklaşık 25 yıldır Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Kahveci Otomotiv firması çalışanları, 2013 yılında daha önce Türkiye'de olmayan yeni bir çalışma yapmaya karar verdi.
 
Firma sahibi, yeni çalışması için uçağın dış kaplamasında kullanılan, cam ve elyaf karışımından oluşan koruyucu madde üzerinde yoğunlaştı. "Acaba başka nerelerde kullanılabilir?" düşüncesiyle, ürünü yaşam alanlarında kullanmaya karar veren çalışanlar, üründen duvar panelleri, asma tavan ve prefabrik ev üretti.
 
İlk önce maliyetini düşürmek için malzemeyi satın almak yerine, kendi firmasında aynı malzemenin ham maddesini üreten firma, şimdi ürünlerini 100'ü aşkın ülkeye ihraç ediyor. 
 
- "Ürünü yanmaz ve kurşun geçirmez hale getirdik"
 
Firmanın Pazarlama Departmanı Sorumlusu Melik Ünler, gazetecilere yaptığı açıklamada, yenilikçi ve girişimci yaklaşımlarıyla otomotiv sektöründe öncü olmaya çalıştıklarını söyledi.
 
Yaklaşık 3 yıl önce yenilikçi bir çalışma yaparak, otomotiv sektöründe dış kaplamalarda kullanılan malzemeyi yaşam alanlarında kullanmaya karar verdiklerini belirten Ünler, "Yaptığımız denemelerden olumlu sonuçlar aldık. Malzemenin maliyetinin daha düşük olması için ham maddesini kendimiz ürettik. Dayanıklılığını artırmak için de içerisinde farklı bir madde ekleyerek ürünü kurşun geçirmez hale getirdik. Ardından ev dekorasyonunda kullanılan duvar panelleri, asma tavan ve prefabrik ev yapımında kullandık. Çok iyi geri dönüşler aldık" diye konuştu.
 
Ünler, ürünün SMC adı verilen ve uçak teknolojisinde kullanılan malzemenin bire bir aynısı olduğunu, malzemenin içerisinde cam, elyaf ve polyester kullandıklarını dile getirdi.
 
Yanmayan bir ürün olmasından dolayı ev tasarımlarının iç ve dış kaplamalarında tercih edildiğine işaret eden Ünler, şöyle devam etti:
 
"Bu paneller plastikten çok daha farklı. İçerisine koyduğumuz farklı maddelerle alevleniyor fakat yanmıyor. Bir süre sonra kendi kendine sönüyor. Yanmama özelliğiyle prefabrik ev yapımında da tercih ediliyor. Aynı zamanda panellerde ısı ve ses yalıtımını daha iyi hale getirebiliyoruz. Ham maddeyi de biz ürettiğimiz için ürünlerimizin fiyatları ciddi anlamda uygun oluyor. Orta gelir seviyeli vatandaşlarımız rahatlıkla bu ürünü kullanabiliyorlar. Türkiye'de bir ilki başardığımızı düşünüyoruz. Dünyada da tanınan bir marka olmayı hedefliyoruz. Şu anda 100'ü aşkın ülkeye ihracatımız var. Bunun daha da artması için gayret göstermeye devam edeceğiz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.