100 binden fazla  katılımcı bekleniyor

100 binden fazla katılımcı bekleniyor

Bu yıl İstanbul'da 5.'si düzenlenecek olan Konya Tanıtım Günlerine 100 binden fazla katılımcı beklediklerini söyleyen KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, “Konya geleneğini ve değerlerini yaşatmak için tanıtım günlerini çok önemsiyoruz” dedi

Konyalı Sanayici İş Adamları Derneği (KONSİAD) 12-15 2019 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı etkinlik alanında bu yıl 5.'sini düzenleyeceği “Konya Tanıtım Günleri” etkinliği öncesi, Bayır Diamond Otel'de bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya; KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, KONSİAD Genel Başkan Yardımcıları, KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, yönetim kurulu üyeleri ile diğer illerin şube başkanları katıldı. KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, dernek faaliyetleri ve düzenlenecek etkinlik ile ilgili bilgiler verdi.

BU YIL DAHA DA HEYECANLI OLACAK

Genel Başkan Kemal Çelik, 2009 yılında kurulduklarını hatırlatarak, bu yıl 10. senelerini doldurduklarını söyledi. 4 şube ve 2 yurtdışı temsilciliklerinin hizmet verdiğini aktaran Çelik, sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin en geniş ve faal hemşehri derneği olma özelliğine sahip olduklarını da kaydetti. “Faaliyetlerimizde Konyamızı temsil etmenin haklı gururunu hemşehrilerimizden aldığımız güç ile taşıyoruz” diyen Çelik, daha sonra şunları kaydetti: “Bu kapsamda İstanbul Yenikapı etkinlik alanında 5.'sini düzenleyeceğimiz Konya Tanıtım Günleri etkinliğimiz 12-15 Aralık 2019 tarihleri arasında İstanbul ve çevre illerde yaşayan Konyalı ve İstanbullu hemşehrilerimizi Konyamızın tarihi, kültürü ve yöresel ürünleriyle dolu dolu bir organizasyonda buluşturacağız. Gelenek ve göreneklerimizin yaşatılabilmesi, kültürler arası alışverişin olabilmesi ve öz değerlere sahip çıkılabilmesi adına yaptığımız bu etkinliğin bu yıl daha heyecanlı olacağını öngörüyoruz. Tanıtım günlerine 100 bin ziyaretçi bekliyoruz.”

GELİRİ KONYASPORUMUZA AKTARACAĞIZ

Etkinlik alanında kurulacak olan kurumsal alanda Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kurumsal firmaların da yer alacağının vurgusunu yapan KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, “Yöresel alanda Konyamıza özgü ürünlerimiz yer alacaktır. Hazır gıda alanımızda ise Konyamızın sevilen mutfağı yer alacaktır. Buradaki amacımız İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimizin birlik ve beraberlik duygusunu artırıp, STK'larla birlikte Konya kültürünü tanıtım ve temsil edeceğiz. Daha önce de bildirdiğimiz üzere buradan gelecek geliri İttifak Holding Konyasporumuza aktaracağız” şeklinde konuştu.

DEĞERLERİMİZİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLUYORUZ

KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın ise “Konyalılar olarak, İstanbul'da yaşayan tüm hemşerilerimizi buluşmaya davet ediyoruz” dedi. KONSİAD olarak fuarcılık kapsamında KONEXPO etkinlikleriyle bugüne kadar birçok ticari, mesleki ve kültürel faaliyeti başarıyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Aydın, tüm maddi ve manevi değerleri bu etkinliklerle tek çatı altında tekrar buluşturmayı hedeflediklerini de ifade etti.

SALİH ACIBADEM

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum