100 bin öğrenci kayıt yaptırdı

100 bin öğrenci kayıt yaptırdı

Bu yıl 'Sevgi' temasıyla açılan yaz Kur'an kurslarına Konya'dan 100 bin öğrenci kayıt yaptırdı. Okulların geç kapanması ve kursların Ramazan ayında açılması nedeniyle kayıtlarda kısmi bir düşüş sözkonusu

Konya'da on binlerce öğrenci yaz kurslarında dini eğitim alıyor. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girmesinin ardından yaz Kur’an kursları da başladı. Geçen yıl Konya'da 105 bin öğrenci kurslarda eğitim görmüştü. Bu yıl rakam okulların geç kapanması ve kursların Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle sayı biraz düştü. Şu ana kadar 100 bine yakın öğrenci kurslara kayıt yaptırdı. Sayının Ramazan Bayramı'ndan sonra daha da artması bekleniyor. Her yaz tatili döneminde düzenlenen yaz Kur’an kurslarında, çocuklara Kur’an-ı Kerimi okuma ve anlamını öğrenme yanında temel dini bilgiler, insani ve ahlaki erdemler, Peygamberimiz (s.a.s)’in örnek hayatı öğretiliyor. Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, yaz Kur'an kursları hakkında bilgi verdi.

KAYITLARDA DÜŞÜŞ VAR

Yaz Kur'an kurslarının önemine dikkat çeken Müftü Akpınar, 2015 yılında 52 binden fazla erkek, 53 binden fazla kız öğrencinin kurslarda eğitim aldığını, bu yıl ise 100 bine yakın öğrencinin kurslara kayıt yaptırdığını söyledi. Akpınar, "Geçen yıla göre bu yıl sayı biraz düşük. Okullar geç kapandı. Öğrenciler tatil yapamadı. Okullar cuma günü kapandı, kurslar pazartesi açıldı. Her yıl okul ile kurslar arasında öğrenciler birkaç hafta tatil yapıyordu. Bu yıl olmadı. Kurslar Ramazan'ın içinde açıldı. Bu nedenle kayıt yaptıran sayısı düşük oldu. Kayıtlar devam ediyor. Bayramdan sonra sayının biraz daha artacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. 

KUR'AN KURSLARINA DAVET

Kursların 26 Ağustos'a kadar açık kalacağını belirten Akpınar, öğrencileri kurslara davet etti. Akpınar, "Bütün cami ve Kur'an kurslarında 20 Haziran'da kurslar açıldı. Kurslar 26 Ağustos'a kadar sürecek. Kurslar 3 dönem, kur şeklinde olacak. Yılboyunca verilen eğitimler de var. Cami dersleri başlığında her yaştan vatandaşa Kur'an eğitim veriliyor. Yaz kurslarında genelde öğrencilere eğitim veriliyor. Müfredatı Diyanet İşleri Başkanlığı belirliyor. Peygamberimizin hayatı ve Kur'an-ı Kerim hakkında öğrencilere bilgi veriliyor. Cami hocaları ve Kur'an kursu hocaları eğitim veriyor. Kursun sonunda öğrencilere belge veriyoruz" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.