'10. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı' Ödül Töreni Düzenlendi

'10. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı' Ödül Töreni Düzenlendi

Genç öğrencileri sosyal bilimler alanında teşvik etmek amacıyla düzenlenen '10. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (SOBİO)' ödül töreni düzenlendi.

Genç öğrencileri sosyal bilimler alanında teşvik etmek amacıyla düzenlenen '10. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (SOBİO)' ödül töreni düzenlendi. İlköğretim öğrencilerinin katıldığı olimpiyatta birbirinden farklı projeler ödüle değer görüldü. SOBİO’da, öğrencilerin yanı sıra 'Sosyal Sorumluluk Ödülü', 'Vefa Ödülü' ve 'Model İnsan Ödülü' başlıkları da ödül aldı.

Fatih Koleji Kongre Merkezi'nde SOBİO’da ödül kazanan projeler açıklandı ve kazanan projelere ödül verildi. Türkiye genelinden 289 projenin buşvurduğu SOBİO finalinde 354 öğrenci ter döktü. Ödül törenine; Yönetmen Ayhan Özen, Sunucu Turgay Başyayla, Oyuncu Gözde Mukavelat, Oyuncu Orhan Şimşek, Oyuncu Meltem Dağ, Oyuncu Tevfik İnceoğlu, Herkes Onu Okuyor Derneği Başkanı Ali Demirel, Oyuncu Savaş Bayındır, Senarist Serkan Öztürk, Batıkan Manço, projeleri yarışan öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sosyal Bilimler Model İnsan Ödülleri dalında; Sürgün İnek Filmi Yönetmeni Ayhan Özen, Davetsiz Misafir-Sunucu Turgay Başyayla, Gazeteci Cüneyt Özdemir, Küçük Gelin Filmi-Oyuncuları Gözde Mukavelat ve Orhan Şimşek, İki Dünya Arasında-Oyuncu Meltem Dağ ödül aldı.

Sosyal Sorumluluk Ödülleri dalında; Herkes Onu Okuyor kampanyası ile Herkes Onu Okuyor Derneği Başkanı Ali Demirel, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından organize edilen ve Flipinlerde’ki Haiyan Tayfunu mağdurları için 'Yoksullukla Mücadele Maçı' organizasyonunda ülkemizi temsil eden Hakan Şükür, Türkiye ve dünya gündemindeki ciddi olayları Kuklagiller haber merkezi ile daha neşeli hale getirerek paylaşan Kuklagiller, 'Bir Dilek Tut' kampanyası ile UltrAslan Taraftar grubu Başkanı Veysel Giley ve Sürgün İnek Filmi bir döneme ışık tutması dolayısıyla Genel Koordinatör-Oyuncu Savaş Bayındır ve Senarist Serkan Öztürk ödülleri kazandı.

Vefa Ödülü dalında ise rahmetli Barış Manço'nun adına oğlu Batıkan Manço ödülü aldı.

Babası Barış Manço adına ödül almanın çok güzel ve onurlandırıcı bir şey olduğunu ifade eden Batıkan Manço, “Vefatının üzerinden 15 sene geçmiş ve hala onun adına ödül alabilmek çok özel, çok güzel ve çok onurlandırıcı bir şey. En güzeli şimdi genç kuşakların da Barış Manço’yu tanımış olmasından sebep ben o yönden daha çok memnunum. Onun adına ödül almak tabi ki güzel ama burada önemli olan genç arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin Barış Manço kimdir? Onu tanımaları. Bu sayede onu tanımaları çok güzel.” dedi.

USBO’nun şampiyonlarında ise kazananlar şöyle;

Proje kategorisi; 1. Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler Ortaokulu 2. Atatürk Ayser Kani Çelikel Ortaokulu 3. Özel Antakya Ata Ortaokulu, Mansiyon Esenyurt Zübeyde Hanım İlkokulu kazandı.

Forum Kategorisi; 1.Altınşehir Ortaokulu (Seda Aslan), 2.Özel Devran Ortaokulu (Elçim Öztürk), 3.Özel Darıca Çırağan Ortaokulu (Melike Serra Kocaman), Mansiyon Özel Özcan Ortaokulu (Gülce Balaban) kazandı.

İngilizce kategorisi; 1. Özel Çamlıca Anafen Ortaokulu, 2. Özel Devran Ortaokulu, 3. Özel Çekmeköy Avrupa Ortaokulu, Mansiyon Özel Serdivan Fatih Ortaokulu kazandı.

Takdim kategorisi; 1. Özel Olgun Ortaokulu, 2. Özel Gaziosmanpaşa Şefkat Ortaokulu, 3. Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu, Mansiyon Özel Aziziye Ortaokulu

Model İnsan Ödülü alan Cüneyt Özdemir, ödül törenine sinevizyon gösterisi ile katıldı.

Öte yandan, Edirne Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler Okulu'ndan gelen Abdülkerim Alemdar ve Buğra Özgün ise ödül töreninde yaptıkları sihirbazlık gösterisi ile davetlilerin beğenisini kazandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.