10 Saat Mahsur Kalan Gebe İnek 1,5 Saatte Kurtarıldı

10 Saat Mahsur Kalan Gebe İnek 1,5 Saatte Kurtarıldı

Hakkâri’de, kayalıklarda mahsur kalan gebe inek, AFAD ekiplerinin 1,5 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı.Kopsi mahallesindeki konutların arkasında bulunan 150 metre yükseklikteki kayalıkların yamacınd...

Hakkâri’de, kayalıklarda mahsur kalan gebe inek, AFAD ekiplerinin 1,5 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı.

Kopsi mahallesindeki konutların arkasında bulunan 150 metre yükseklikteki kayalıkların yamacında mahsur kalan gebe ineğini kurtarmak için sahibi mahalleliden yardım istedi. Evli ve iki çocuk babası Nejdet Aşkan, bazı mahalle sakinleri ile birlikte ineği kurtarmak için harekete geçti. Kayalık bölgeye ulaşan mahalle sakinleri, yağışların etkisini sürdürmesi ve kayalıkların kaygan olması nedeniyle ineği kurtaramadı. 10 saat kayalıklarda mahsur kalan ineğin kurtarılması için AFAD ekiplerine haber verildi. Hakkâri AFAD Müdürlüğü ekibi olay yerine intikal etti. İple kayalıklardan aşağı inen AFAD ekibi, ineğin yanına ulaşmayı başardı. İneğin gebe olduğunu öğrenen ekip, kurtarma çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüttü.

Mahalle sakinlerinin yardımıyla ineğin boynuzlarına ip bağlanarak, yukarı doğru çekilmeye başlandı. Ekiplerin geldiği noktada ilerleyen inek, 1,5 saatlik uğraşın ardından yara almadan kurtarıldı. İneğin kurtarılmasının sevincini yaşayan Nejdet Aşkan, AFAD ekiplerine ve kendilerine yardıma gelen mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Kurtarma operasyonlarını saniye saniye cep telefonuna kaydeden muhabir Ferhat Reisoğlu, ekiplerin yağışlı hava ve zor şartlara rağmen büyük bir özenle gebe hayvanı kurtardığını sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.