10 Numara Yağ Kullanan Otobüs Sanayiye Çekildi, Yakıtı Boşaltıldı

10 Numara Yağ Kullanan Otobüs Sanayiye Çekildi, Yakıtı Boşaltıldı

Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri durdukları otobüs firmasının deposunda kaçak yakıt tespit etti. Antalya’dan Erzurum istikametine gitmek için saat 14.00’de Antalya Otogarı’ndan...

Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri durdukları otobüs firmasının deposunda kaçak yakıt tespit etti. Antalya’dan Erzurum istikametine gitmek için saat 14.00’de Antalya Otogarı’ndan hareket eden 20 L 5825 plakalı şehirlerarası otobüs firması Isparta’da güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Isparta Otogarı’nda yapılan denetimler sonrasında otobüsün deposunda 10 numara yağ tespit edildi. İçerisindeki yolcularıyla birlikte sanayiye çekilen otobüsün deposundaki 10 numara yağ boşaltıldı. Yaklaşık 3 saate yakın otobüsün içerisindeki yakıtın tespit edilmesi ve boşaltılması için bekleyen yolcular şirket yetkililerine isyan etti. Yolcuların iddiasına göre otobüsün yakıt deposundan 15-20 civarında teneke bidonla kaçak mazota el konuldu. Emniyet güçleri, otobüsün şoförünü ifade almak üzere gözaltına alırken 3 saatlik rötarın ardından tekrardan hareket ettirildi.

CENAZEYE YETİŞMEYE ÇALIŞAN YOLCULAR İSYAN ETTİ

Antalya’dan Sivas’a cenaze sebebiyle gittiklerini söyleyen ismini vermek istemeyen yolcu, her dakika akrabalarıyla konuştuklarını, acılarının zaten kendilerine yettiğini ifade etti. Konya’da akşam saatlerinde çok önemli randevusu olduğunu belirten yolcu F.N, şirketinin tüm işlerinin aksadığını, belki de çok önemli işleri kaybedebileceğini belirtti. Almanya’dan tatil için gelen ve Erzincan’a giden B.A, “Erzincan’da çok önemli banka ve noter işlerim vardı. Onları halledip geri dönmem gerekiyordu.” dedi. Otobüste bulunan başka bir yolcu S.Ç ise yaşanan durumdan dolayı Erzincan’daki randevularına 4 saat gecikmeli olarak gideceğini kaydetti.

DENETİMLER ARTIRILDI

Son günlerde yaşanan otobüslerin yanmasının ardından 10 numara yağ tartışması tekrardan gündeme geldi. Trafikte seyreden otobüs, kamyon ve servis minibüslerinde kullanımı hızla artan on numara yağ için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girdi. Yetkililer trafikte seyreden otobüs, kamyon ve servis minibüslerinin egzoz gazı emisyon ölçümleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çok sıkı takip edileceğini duyurdu. Yapılacak olan ölçümler neticesinde egzoz gazı eşik değeri üzerinde çıkan taşıtlara Çevre kanunun 20. Maddesi uyarınca bin 755 TL para cezası kesilecek. Bakanlık ayrıca emniyet müdürlükleri ve jandarma komutanlıklarında görevli trafik zabıtaları ile işbirliği sağlanıp egzoz gazı emisyon ölçüm denetimlerinin arttırılarak devam edilmesi ve denetimlerde yönetmelikte belirtilen sınır değerlere aykırı emisyona sebep olunduğunun tespiti halinde, taşıt sahibine Çevre kanunun 20. Maddesinin (a) bendi kapsamında para cezası kesileceği bildirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.