10 numara tehdidi

10 numara tehdidi

Yanıcı özelliğiyle araçlarda kullanımı yasaklanan fakat ekonomik olduğu için engellenemeyen on numara yağ, Türkiye'de en fazla Konya'da kullanılıyor. 10 numara yağ araçların güvenliği için de büyük tehlike

Akaryakıt fiyatlarının yüksek olması, şoförleri on numara yağ kullanmaya mecbur bıraktı. Son yıllarda artan akaryakıt fiyatları karşısında bilinçsiz sürücüler on numara motor yağı adı altında üretilen hileli akaryakıtlara yöneliyor. Konya'da da  motorin yerine madeni yağ kullanımı her geçen gün artıyor. Atık motor ve hidrolik yağları ile işlenmemiş ham yağlardan oluşan on numara yağ kazalara davetiye çıkararak, arabanın tüm performansını olumsuz etkiliyor. Bu yağ, yakıt olarak kullanımı sırasında motorda sıcaklığı yükseltiyor. Motor aksamının yanması sonucu araçlarda istenmeyen yangınlar çıkıyor. Pahalı olan akaryakıttan kaçmak için tasarruf edebileceğini düşünüp, 10 numara yağa yönelen şoförlerin cebinden akaryakıt parasından daha fazla para çıkıyor. Ayrıca on numara yağ ile vergi kaçakları oluşuyor. Yakıt tam yanmadığı için çevreye de zarar veriyor. Geçtiğimiz günlerde Çorum'da yaşanan ve 11 kişinin hayatını kaybettiği otobüsteki yangının da kaynağının 10 numara yağ kullanımı olduğu iddia ediliyor.

ON NUMARA YAĞ KULLANIMINDA KONYA BİRİNCİ

Konya'da on numara yağ kullanımının hayli yüksek olduğuna dikkat çeken Konya Şoförler Odası Başkanı Ahmet Şen, "10 numara yağ çok sıkıntılı bir yağdır" dedi. İller arasında bir sıralama yapılması durumunda on numara yağ kullanımında Konya'nın ilk sırada yer alacağını aktaran Başkan Şen, şunları kaydetti: "Kimse 10 numara yağ kullanmak istemez. Çünkü bu yağ araçlara inanılmaz derecede zarar veriyor. Ama şoförler de çaresiz. Çünkü akaryakıt fiyatları da çok arttı. Kazanç az, masraf hayli yüksek. Bakanlık da bu konuya bir çözüm bulamadı. 10 numara yağın kullanımını tasvip etmiyoruz. Mazot fiyatlarına düzenleme yapılırsa 10 numara yağ kullanımında azalma olur. 10 numara yağlar özellikle şehirleresi yolculuk yapan otobüsler için büyük bir risk."

ON NUMARA YAĞ İŞLEYEN FABRİKALAR VAR

On numara yağların araçların ömrünü kısalttığını söyleyen Şen, araç yakıt sistemlerinin normal şartlarda 5 yılda bir kontrol edilmesi gerekirken, on numara yağ kullanılan araçlarda bu zamanın 1 yıla indiğini kaydetti. Bu durumda da şoförlerin cebinden ekstra para çıktığını yineleyen Başkan Şen, "Yangın çıkan araçların yüzde 90'ında 10 numara yağ kullanılıyor. Kamyonlar, on numara yağ kullandığı için rampayı çıkamıyor. Fabrikalarda on numara yağ işlenilmez kararının alınması lazım. Sıkı denetimden geçtiği halde on numara yağ işleyen fabrikalar var. Bu işlemlerin hepsi de izinli ve ruhsatlı bir şekilde yapılıyor.  Sektör zor durumda. Ulaşım sektöründe olanlar günümüz piyasasında alacaklarını bile temin edemiyorlar. Lastik fiyatları pahalı, akaryakıt fiyatları cep yakıyor. Bu insanların da evine ekmek götürmesi gerekiyor. Mecburen on numara yağa yöneliyorlar" şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum