10 günde 114 can gitti

10 günde 114 can gitti

10 günlük tatil süresince bayram ziyaretleri için trafiğe çıkan vatandaşlara yapılan uyarılar fayda etmedi. Kurban bayramı tatilinde Türkiye genelinde 114 kişi can verdi. Konya'da ise can kaybı 2 oldu

Kurban Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın birleştirilmesi sonucu 10 günlük tatil süresinde vatandaşlar akraba ziyaretleri için memleketlerinin yolunu tuttu. Bazı vatandaşlar ise 10 günlük sürede tatil yapmayı tercih etti. Tatil öncesi vatandaşlara 'trafik kazaları'na karşı dikkatli olmaları ve hız yapmamaları konusunda yapılan uyarılara rağmen bayram tatili bilançosu yine ağır oldu.

UYARILAR BİLE İŞE YARAMADI

Tüm uyarılara ve önlemlere rağmen 10 günlük bayram tatilinde 164 kaza oldu. Bu kazalarda 114 kişi hayatını kaybederken, 503 kişi yaralandı. Türkiye genelinde sadece bayramın dördüncü gününde 18 kaza oldu, bu kazalarda 14 kişi öldü, 60 kişi yaralandı. Konya'da ise Kurban Bayramında ölümlü kazların az olması sevindirdi. Konya'da bayramda yaşanan tek ölümlü kaza bayramın 3. günü gerçekleşti. Adana Çevre Yolu'nda gerçekleşen kazadana taklalar atan otomobilden fırlayan iki kişi feci şekilde can verdi. Kaza, 23.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Adana Çevre Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, ehliyetsiz olduğu öğrenilen Turgut Özbay idaresindeki 26 PV 670 plakalı otomobil cadde üzerinde bulunan kavşağa geldiği sırada kontrolden çıktı. Kontrolden çıkarak taklalar atmaya başlayan otomobil yol kenarında şarampole devrilerek durabildi. Kaza sonrası araçtan fırlayan Turgut Özbay (24) ile arkadaşı olduğu öğrenilen Cumali Güllü(19) olay yerinde hayatını kaybetti. Araçta bulunan ve ağır yaralanan Hacı Ahmet Oğuz Ö.(22) ise ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinde hayatını kaybeden Cumali Güllü’nün çalan telefonunu açan bir polis memuru ise acı haberi Cumali Güllü'nün babasına veremedi.

KAMYON OTOBÜSE ÇARPTI: 6 YARALI

Konya-Ankara karayolunda kurbanlık hayvan taşıyan kamyonun yolcu otobüsüne arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı. Kazada 3 büyükbaş hayvan da telef oldu.

 Kazada yaralanan 6 kişi ambulanslarla Konya’daki çeşitli hastanelere kaldırarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle trafiğe bir süre kapatılan karayolundaki araçlar tarla yolundan geçerek yollarına devam edebildi. Hurdaya dönen kamyon ile otobüsün çekicilerle yol üzerinden kaldırılmasının ardından Konya-Ankara karayolu tekrar trafiğe açıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 8 YARALI

Konya'nın Ereğli ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 8 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle ulaşıma bir süre kapanan karayolu araçların kaldırılmasıyla tekrar trafiğe açıldı.Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kulu ilçesinde minibüs ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi ağır yaralandı.

HÂLİD ŞEN/İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.