1.5 liralık mazotun formülünü açıkladı

1.5 liralık mazotun formülünü açıkladı

Niğde'de vatandaşlara hitap eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1.5 liralık mazotun formülünü açıkladı

Niğde'de vatandaşlara hitap eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçiliğini kaldıracağını söyledi, kendi iktidarlarında üreticinin mazotu 1.5 TL'ye nasıl alabileceğini Niğde'deki mitinginde rakam vererek açıkladı.

Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Petrolün rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Çıkıp söylesinler 'Verdiğiniz rakamlar doğru değildir' diye. 1.21 kuruş. Biz kaçtan vereceğiz? 1.5 liradan vereceğiz. Zarar eden var mı? Yok. Kim kazanacak? Hem devlet kazanacak, hem köylü kazanacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 7 Haziran'da yeni bir başlangıç yapacağını belirterek, 4 yılda bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini, hiçbir ailenin "ben yoksulum" demeyeceğini söyledi.

Aile Sigortası uygulamasının Avrupa'da pek çok ülkede uygulandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Yoksulluğu tarihe gömeceğim 4 yıl içinde" dedi.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücretin 949 lira olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ev kirası, mutfak masrafı, çocuğun eğitim masrafına yetmez. Asgari ücret üzerinden vergi almayacağız. Vergi alacaksan git yandaşlarından al. Asgari ücretin üzerindeki vergiyi kaldıracağız, asgari ücreti 1500 lira yapacağız" diye konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları

-Refahı tabana yayacağız. Huzurlu bir toplum, acı ve yoksulu olmayan bir toplum yaratacağız. Böyle bir devletin adı sosyal devlettir. Yani yoksulluğu kaldırmak isteyen devlettir.

HİÇBİR PARTİ MİLLETİNE GÜVENMİYOR

-Demokrasiyi getiren partiyiz biz. Milletvekilini oturup Ankara'da masa başında yazmadım. Türkiye'de 56 ilde önseçim yaptık. CHP dışında hiçbir parti yapmadı. Çünkü hiçbir parti milletine güvenmiyor. Yeri gelince millet millet diyorlar. O zaman niye milletvekilini millet seçmiyor. Biz diyoruz, demokrasi mi, Adres CHP. Millete saygı mı, adres CHP. Taşeronluğa son mu, adres CHP. Türkiye'nin temel taşı, adres CHP

ARADAKİ KÖLE TÜCCARLARINI KALDIRACAĞIZ

-Taşeronun iş güvenliği yok, tatil yapmaya hakları yok, mesai kavramı yok. Biz taşeron sistemini kaldıracağız. Parayı zaten devlet ödüyor ona, kime ödüyor, taşerona ödüyor, taşeron da işçiye ödüyor. Biz aradaki köle tüccarını kaldıracağız. Çünkü biz istiyoruz ki, her vatandaş çalışırken iş güvenliği olsun.

İMAM HATİPLERİ BİZ KURDUK NİYE KAPATALIM

-Yaşanacak bir Türkiye istiyoruz. Her evde tencere kaynasın, ister doğu ister batı, ister güney ister kuzey, bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Gerginlik, kavga istemiyoruz. İnanç üzerinden propaganda istemiyoruz. Efendim CHP gelince imam hatipleri kapatacakmış, yahu niye kapatalım, İmam Hatipleri kuran CHP, Diyanet İşleri'ni kuran CHP.

-Kim ben inancımı yaşamıyorum diyorsa gelsin beni bulsun. Hiç kimse etnik kökeninden dolayı dışlanmasın. Hiç kimsenin anne ve babasını seçme şansı yoktur. Ama biz tüm anne babalara saygı duyarız.

PARAYI BULACAĞIM

-Kaynak nerede diyor soruyorlar. Ama şunu söylemiyorlar, 17 milyon yoksul var, Kılıçdaroğlu bunu doğru söylemiyor demiyorlar. "Söyledikleri doğru ama parayı nerden bulacaksın" diyorlar. Ben de diyorum ki, parayı bulacağım, bu ülkeyi cennet vatan haline getireceğim.

ELMASTA VERGİYİ SIFIRLADILAR

-Niğde'nin Cumhuriyet Meydanı'ndan soruyorum, elmasta vergiyi sıfırladın, incide, yakutta vergiyi sıfırladın. Ben de mazottan vergiyi sıfırlayacağım. Niçin, çiftçi traktörüne mazot alınca İstanbul'a mı gidecek? Ne yapacak, gidip esnaftan alışveriş yapacak. Çifçti kazandığı zaman esnaf kazanacak, lokantacı kazanacak.

BU İMKANI VEREN CUMHURİYETTİR

-Ben sizden birisiyim. Benim annem ve ablam okuma yazma bilmezdi. O dönemlerde okuma yazma yoktu. 7 kardeşiz, içlerinde üniversite okuyan yalnız benim. Bir cumhuriyet başarısıdır, şimdi CHP'nin Genel başkanlığını yapıyorum. Bu imkanı veren bize Cumhuriyettir. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıdır. Onlara şükran duygularımı ifade ediyorum. Kimisi şehit oldu, kimisi gazi. Ama biz onlara borcumuzu ödeyeceğiz. Bu ülkede yaşanacak bir ülke inşa edeceğiz.

-Türkiye dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Dünyanın 20'inci büyük ekonomisidir. Eğer birileri kaynak yok diyorsa, kendi ceplerini doldurduklarındandır.

-Siyaset zenginleşme aracı değildir, siyaset halka adanmışlıktır. Ben böyle bilirim, yoluma böyle devam ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.