'1. İskenderun Futbol Festivali' Renkli Görüntülere Sahne Oldu

'1. İskenderun Futbol Festivali' Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde İskenderun Belediye Spor Kulübü tarafından düzenlenen “1.İskenderun Futbol Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.İskenderun Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Futbol Festivali'ne Türkiye’nin...

Hatay'ın İskenderun ilçesinde İskenderun Belediye Spor Kulübü tarafından düzenlenen “1.İskenderun Futbol Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

İskenderun Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Futbol Festivali'ne Türkiye’nin deneyimli ve başarılı teknik direktörlerinden Yılmaz Vural, Turgay Aksu, Ahmet Akçan, Reha Kapsal, Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu, Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkan Yardımcısı Mecit Çetinkaya, ünlü sporcular Hakan Ünsal, Bülent Alkılıç, Turgay Kazancı, İlyas Kahraman, Mert Korkmaz, Fatih Çerçi, Suat Şatır, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın katıldı.

İskenderun sahilinde Belediye Spor Kompleksi'nde düzenlenen etkinliği katılan Yılmaz Vural davul ve zurna eşliğinde karşılandı. İskenderunluların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Spor, kültür, sanat ve her alanda yeni bir İskenderun kuruyoruz. Dünya Engelliler Günü’nde Down sendromlu çocuklarımız için bu gün hep birlikte buradayız. Bu çocuklar eve kapanmışlardı. Altı aydan beri çalışma yapıyoruz, artık toplumun, sosyal hayatın içinde yer almaya başladılar. Anneler, babalar çok mutlu. Bu çok önemli. İskenderun halkı olarak bu çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız” dedi.

Yılmaz Vural ise “İskenderun’a gelmekten ve sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Sporu ve sporcuyu her zaman desteklemek lazım. Bu gün burada Down sendromlu yavrularımız için hep bir aradayız ve onların da mutlu olmaya hakkı var” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından belediye spor tesisleri içerisinde Down sendromlu futbolcular için yaptırılan özel yaş pasta kesildi. Ünlü sporcular da çocuklarla birlikte antreman yaptı, futbol oynadı. Sporseverlerin de ilgi ile izledikleri festivalde, Down sendromlu çocukların futbolu ise ayakta alkışlandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.