Sabit Horasan

Sabit Horasan

1 puan süper oldu!

1 puan süper oldu!

Konyaspor, ilk 25 dakikasında sezonun en iyi futbolunu oynadığı maçta Beşiktaş ile deplasmanda berabere kalarak haftayı çok önemli 1 puanla kapattı.
Gaziantep deplasmanında çok iyi oynayan ve hakemin uydurduğu penaltıyla galibiyeti kaçıran yeşil-beyazlılar, Cumartesi akşamı da Beşiktaş karşısında galibiyeti kaçırdı dersek yalan söylememiş oluruz.  
Maça çok iyi konsantre olan ve puan almak amacıyla çıkan Kartallar, karşılaşmanın ilk 25 dakikasında futbolun gereksinimlerini yerine getirdiler ve Peter’in 16. dakikada attığı şık golüyle de öne geçtiler..
Ancak, Konyaspor; 25. dakikadan sonra orta alanda ki sıkıntı nedeniyle baskı yemeye ve ardından da basit hatalar sonucu kalesinde gördüğü iki golle devreyi yenik kapattı..  
Konyaspor, ikinci yarıya çok iyi başlamadı.. Ama, ilerleyen dakikalarda, gerektiği şekilde oynayarak bulduğu ikinci golle beraberliği kurtararak Beşiktaş karşısında altın değerinde 1 puan aldı..
Maça gelince; Beşiktaş bildiğiniz gibi.. Rakibe baskı uygulama adına defansını önde kuran siyah-beyazlılar puana kaybetmeye devam etti. Bu sistemle Beşiktaş daha çok sıkıntılar yaşayacaktır..
Konyaspor maça iyi başladı.. Ama; orta alandaki kronik sıkıntı yine baş gösterdi ve Konyaspor orta alanında görev yapan futbolcular bir bir oyundan düştü..
Konyaspor teknik adamlarının maça değişik bir dizilişle başlamaları sonucu, ilk 25 dakikadaki iyi futbola rağmen ilk devrede yeşil-beyazlı takım adına, Peter Grajciar’ın 16. dakikada attığı gol dışında önemli bir gelişme olmadı.   
Teknik adamların, koşmadan, tekniğe dayalı olarak oynayan Montano’yu forvette görevlendirmeleri futbol adına yapılacak en büyük hataydı.. Nitekim, Montano ilk devrede olumlu bir hareket yapamadı..
Teknik adamlar, ikinci yarının ilerleyen dakikalarında Tazameta’yı forvete alarak Montano’yu orta alana çekip hatadan döndüler ve bu futbolcu rakip devansın arasına attığı olumlu paslarla takım arkadaşlarına gol pozisyonları oluşturdu.. Nitekim ikinci golde böyle geldi.. Hatta, Konyaspor’un 3. golü atması içten bile değildi..
Konyaspor’da; 2 gole imza atarak 1 puanının alınmasında önemli rol oynayan Peter Grajciar, takımın en iyisiydi.. Peter, hem defansına yardımcı oldu, hem de ileride çok iyi çıkışlar yaparak göz doldurdu.. Peter’in forvetin arkasında, kaleye yakın oynatılması halinde Konyaspor’un gol yollarında daha etkili olabileceğini hep söyledik ve yazdık.. Slovak futbolcu bu söylediklerimizi Beşiktaş maçındaki oyunuyla bir kez onayladı..
Konyaspor’da, gecenin bir diğer başarılı ismi ise, sol kanatta oynamasına karşın Hakan oldu.. Bir kaç haftalık aradan sonra tekrar kaleye geçen Gökhan ise elinden kaçırdığı toplarla hayal kırıklığı yarattı. Bu hareketleri kendisine yakışmadı..    
Evet, Konyaspor Beşiktaş deplasmanından altın değerinde 1 puanla döndü.. Bu, Konyaspor adına ekstra puan olarak kaydedildi..
Beşiktaş, her ne kadar puan alınsa da Konyaspor’un rakibi değil.. Bu maç unutulmalı ve önümüzde ilk iki hafta da, hatta 3 hafta da rakiplerle oynanacak maçlara konsantre olunmalı..
Konyaspor için en önemli maçlar; iç sahada üst üste Kasımpaşa ve Gençlerbirliği ile oynanacak karşılaşmalardır. Bu iki maçta alınacak 6 puanla puanını 16’ya çıkartacak olan Kartallar, 3. hafta Sivas deplasmanına ise daha rahat çıkacaklar.. Kasımpaşa ve Gençlerbirliği maçları hata kabul etmez. Kaybedilecek her puan, Konyaspor’u tehlike hattına itecektir..
Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan için de bir sayfa açmak gerekir.. Ziya Hoca, gelecekte Beşiktaş’ta görev alma hesapları yapıyor.. Bu nedenle de, Beşiktaş seyircisinin tepkisini çekmemek adına Konyaspor’un attığı gollerden sonra olgun davranarak yerinden bile kalkmadı.. Beşiktaş’ta yetişen ve 11 yıl siyah-beyazlı formayı giyen Ziya Hocaya da bu yakışırdı. Kendisini kutluyorum..
Ancak; Ziya hocanın, maçın ardından yayıncı kuruluş kameralarına yapmış olduğu açıklamalarını onaylamamız yanlış olur.. 
Konyaspor’un, kısa sürede transfer yaptığını dile getirerek futbolcularına olan güvensizliğini bir kez daha dile getiren teknik direktör Ziya Doğan’ın, bu olumsuz konuşma yerine futbolcularına güven duygularını dile getirmesi ve aldıkları çok önemli 1 puandan sonra arka çıkmasını beklerdik.  Bu açıklamanın ardından Konyasporlu futbolcuların teknik direktör Ziya Doğan hakkındaki düşüncelerini de çok iyi biliyoruz.. Umarız, Ziya hoca bu tür açıklamaları bir daha tekrarlamaz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR