Sabit Horasan

Sabit Horasan

1 puan sevinci

1 puan sevinci

ligin iyi futbol oynayan takımlarından Osmanlıspor ile berabere kalarak 1 puana sevindi.  Atiker Konyaspor, haftanın kapanış maçında

Aslında, rakibin çok önemli iki as oyuncusundan yoksun çıktığı maçı, kendi oyunlarını sahaya yansıtmaları halinde Kartalların kazanması gerekirdi.

Maçın ilk 12 dakikalık ve ikinci yarının büyük bir bölümünde oyunu kontrol eden ve rakibe üstünlüğünü kabul ettiren Konyaspor, ne yazık ki yine 3. bölgede final pasları ve final vuruşlarında etkili olamadı.

Ama önemli olan maçın 90 dakika olduğu bilinciyle hareket etmek, Avrupa ligi maçının verdiği yorgunluğa rağmen toplamda 120 kilometrenin üzerinde koşu yapmak, oyun disiplininden kopmadan mücadele etmek ve son dakikalarda da olsa atılan golle altın değerinde 1 puan almaktı.

Atiker Konyasporlu futbolcular bunu başardılar. Galip gelemeseler de futbolcular övgüyü hak ettiler.

Boşuna lider koltuğunda oturmuyorlar haftalardır.

Dahası da var, Beşiktaş’ı adeta rezil etti.  Medipol Başakşehir, Cumartesi akşamı Beşiktaş ile oynadığı maçın ilk yarısında öyle bir futbol oynadı ki, ekonomik olarak kendisinden kat kat üstün rakibine adeta ders verdi.

Geçen yıl Konyaspor, bu sezon Başakşehir başarının sadece para ile elde edilemeyeceğini, takım olunması halinde zorun üstesinden gelinebileceğini gösterdi ve göstermekte.

İyi planlama, süreci iyi yönetme adına Başakşehir kulübünü yönetimi, teknik kadrosu ve futbolcusuyla bir bütün olarak kutluyorum.

Konyaspor’a gönül verenlerin sayısı son yıllarda daha arttı.

Kombine bilet satış rakamları ve tribüne coşkuyla koşan taraftarlar bunu apaçık göstermekte.

Nitekim, Portekiz ve Belçika deplasmanları bu kadar ilgi görmemesine karşın geçtiğimiz hafta içerisinde oynanan Shakhtar Donetsk maçı için yeşil-beyazlılar Ukrayna’ya 3 uçakla! çıkartma yaptılar. Yönetim ve 25 gazetecinin yanı sıra iş adamları ve taraftarlarda Kartallara destek verdiler Ukrayna’da

Konyaspor’a karşı gösterilen bu sevgiden dolayı kafilede yer alan herkesi kutluyorum.

Kalite, seviye ve sınıf farkı.

Shakhtar Donetsk maçı sonrası yapılan açıklamaların başında gelen sözler.

Evet, Shakhtar Donetsk ile arada fark var. Hem de çok var. Ama diğer takımlarla o kadar büyütülecek farkın olmadığı da bir gerçek.,

Hem, daha ligin başında bunun böyle olacağı belli değil miydi?

O zaman seviye farkını önleyecek transferler neden yapılmadı.

Sorumlular kim?

  Evet Konyaspor’un Avrupa kupalarına katılması da çok büyük başarı ama, Avrupa ligine direkt katılma şansını yakalayan bir takım da bu kadar kolay pes etmemeliydi.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR