Sabit Horasan

Sabit Horasan

1 puan gelir mi?

1 puan gelir mi?

Taşkentspor yöneticiliğinden ASKF Genel başkanlığına, Futbol Federasyonundan, Türkiye Amatör Spor kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığına ve son olarak da Spor Genel Müdürlüğü’ne uzanan uzun bir yol..

 

Evet, Mehmet Baykan’dan bahsediyoruz.

 

İnancın, hırsın, azmin sonu..

 

Mehmet Baykan, spor adamlığıyla kalmadı, siyasetin içerisine girdi.. Hukuk Fakültesini bitirdi.

 

..Ve bugün Spor Genel müdürlüğü makamına oturdu..

 

Konyalı olarak kendisiyle gurur duymalıyız. Konyalı olarak kendisine sahip çıkmalıyız, destek olmalıyız.

 

TASK Genel Başkanlığına seçilmesinden sonra, geçtiğimiz aylarda kendisini Ankara’da, makamında ziyaret etmiştik.

 

Baykan’ı, bu kez de Spor Genel Müdürü olmasından dolayı ziyaret ettik.

 

Yüksek Hızlı Trende küçük sorunlarla başlayan yolculuktan sonra TSYD genel merkez, Ankara ve Konya şube Başkan ve yöneticileri olarak kendisini kutladık, başarı diledik.

 

Spor Genel Müdürü olarak, Spor basının üst düzey, elit derneğinin yöneticilerini en iyi şekilde ağırlayan, sorunları ve birlikte yapacakları çalışmaları dile getiren Mehmet Baykan, başta da söylediğimiz gibi inancıyla, azmiyle Türk sporuna en iyi şekilde hizmet verecektir. Kendisini bir kez daha kutluyorum. 

 

 

Konyaspor, gençlerle takviyeli kadrosuyla, ligin ilk haftasında, kadro olarak kendisinden daha tecrübeli olan Kasımpaşa’ya kafa tuttu.

 

Futbol olarak çok iyi olmasa da iyi mücadele ile rakibine ilk yarıda pozisyon vermedi.. İkinci yarıda 10 kişiyle mücadele etmesine karşın rakibine gol olanağı tanımadı ve lige çok önemli 1 puanla başladı..

 

Lige iyi başlamak, ilk haftaları puanlarla kapatmak çok önemli.

 

Bu nedenle, her ne kadar galibiyet kaçsa da Kasımpaşa beraberliğini çok önemsememiz lazım.

 

Konyaspor, ilk deplasman maçını ise, bu gün Kayseri deplasmanında Erciyesspor ile oynayacak. 

 

Bu maçta Konyaspor açısından büyük önem taşımakta.

 

Kayseri deplasmanından 1 puan çıkar mı?

 

Neden olmasın ki!

 

İnanan, kendisine güvenen bir Konyaspor’un, bu yıl çok oyuncu transfer etme şanssızlığını yaşayan ve hatasını yapan Erciyesspor karşısında en az 1 puan alacağına gönülden inanıyoruz. Karşılaşmaya iyi konsantre olan, defansta güven veren, orta sahada iyi organize olan Konyaspor zoru başaracak ve genç kadrosuyla Kayseri deplasmanında alacağı puanla tüm Konya’yı sevindirecektir.  

 

Hatta, bu 3 puan bile olabilir.

 

Yeter ki genç futbolcular cesaretli olsunlar. Takımda bulunan tecrübeli ağabeylerine ayak uydursunlar. Soğukkanlı olsunlar.

 

FİFA’nın verdiği transfer yasağı, bir yerde genç futbolcular ve Konyaspor için önemli bir fırsat olacaktır.. Gençler, kendilerine verilen bu şansı iyi değerlendirmeleri halinde hem kendileri kazanacaklar, hem de Konyaspor’un geleceği garanti altına alınacaktır.

 

Bu nedenle, Konyaspor’un geçiş döneminde alacağı her puan genç futbolcuların güvenini artıracak ve moral dopingi oluşturacaktır.

 

Dolayısıyla, Erciyes maçı da ayrı bir önem taşımaktadır. Bu zor deplasmandan alınacak her puan Konyaspor’u başarılı günlere taşıyacaktır..

 

 

Spor Toto 2. lig temsilcimiz Şekerspor ise; bugün ilik haftanın başarılı takımlarından Pendikspor ile karşılaşacak.  

 

Lige yeni bir teknik ve futbolcu kadrosuyla başlayan ve ilk hafta Trabzon deplasmanında Ofspor ile berabere kalan yeşil-beyazlı takımın, Pendikspor’u, Konyalı futbolseverlerin desteğiyle yeneceğine inanıyoruz. Şekerspor’a Pendik maçında başarı dileklerimizle. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR