Sabit Horasan

Sabit Horasan

1 puan da iyi!

1 puan da iyi!

Futbolun ana kuralı:
Yenemezsen, yenilmeyeceksin..
Torku Konyaspor Kayseri deplasmanında bunu yaptı..
Kayserispor’un düşme hattında bulunduğu gözönüne alınacak olursa 1 puanda çok iyi denebilir.
Ama, Konyaspor kazanabilirdi de..
Soğun havaya, buzlu semine rağmen ayağını yere sağlam basan, orta alanda iyi organize olabilen bir Torku Konyaspor Kayseri deplasmanından altın değerinde 3 puan çıkartabilirdi. Bu galibiyet yeşil-beyazlı takımı azda olsa rahatalatacaktı belki de. Hatta güven kazandırarak ikinci yarı öncesi takım üzerinde olumlu bir moral motivasyonu oluşturacaktı.
Yine tekrarlıyorum, Kayserispor’un içerisinde bulunduğu konum nedeniyle 1 puanda asla küçümsenmemeli.
Maça baktığımız zaman; her ne kadar Kayserispor ikinci yarıda biraz daha atak olsa da, genelde iki takımında çok iyi onganize olamadıklarını görürüz.
İlk 45 dakikada oyunu daha iyi kontrol eden, istekli görünen ve kanat ataklarıyla pozisyonlarda bulmaya çalışan Torku Konyaspor, ne yazık ki, forvet elemanlarının gol alanlarında yeterince topla buluşturulamaması sonucu gol atma başarısını gösteremedi.
Ligin başından buyana dile getirdiğimiz gibi, lider oyuncu sıkıntısı bu maçta da yine apaçık karşımıza çıktı.. Topu ileriye taşıyacak, takımı çabuk ataklara kaldırabilecek ve forvet elemanlarına olumlu toplar atabilecek bir futbolcu olsaydı, eminim ki, Torku Konyaspor Kayseri deplasmanından 3 puanla dönebileceği gibi bugün ligde de daha değişik bir konumda bulunacaktı. Böylecede ikinci yarı öncesi çok rahat olacaktı.
Maçın ikinci yarısında ev sahibi Kayserispor biraz daha hareketliydi.. Rakibin kaçırdığı net pozisyonlar karşısında Torku Konyaspor ise, bu devrede, Djalma-Gekas ikilisiyle sadece bir pozisyon üretebildi.
Teknik kadroda yapılan değişikliğin getirdiği moral motivasyonu, istekli görünmelerine ve iyi mücadeleye rağmen, Torku Konyaspor’un geçen haftalara oranla maçın ikinci yarısında daha az pozisyon üretmesini yadırgadık.
Oyuncu değişikliklerinde de bazı sıkıntılar vardı.
Ali Turan’ın sakatlanmasının ardından, teknik adamların Mehmet Uslu’yu soyundurmaları gereksiz bir hamleydi. Stoperde Mehmet Uslu’yu mu, yoksa Ergün Teber’i mi oynatacaklardı? anlayamadık.
Hele ki, Ali Turan kısa süreli de olsa oyuna devam etti ve teknik adamların bu yanlışı yapmalarının önününe hakemin bitiş düdüğü ve devrenin sona ermesi geçti denebilir.
Oysa, ikinci yarının başında yapıldığı gibi Borek’in stopere çekilmesi, İshak’ın oyuna alınması en doğru hareketti.
Teknik adamların Ömer Ali’yi o kadar erken oyundan almalarına, Erdal’ı da son 10 dakika gibi kısa sürede oyuna dahil etmelerine de anlam vermek zordu. .
Ömer Ali oyun dışına alınma yerine Djalma ile yer değiştirmesi, belki de her iki futbolcunun performansının daha da artmasını sağlayacaktı.
Kısacası, Torku Konyaspor Mesut Bakkal ile ilk maçına çıktı. Mesut hoca takımı çok iyi tanımadığı için bu aksaklıklar olabilir. Dahası, şimdilik hoşgörüyle karşılamak lazım. Eskişehir maçında da çok olumlu gelişmeler beklenmemeli.. Tek beklenti, o maçın mutlak kazanılmasıdır. Umudumuz, ligin ikinci yarısında daha az hata yapan, goller atan, maç ve puanlar kazanan bir Konyaspor izlemekten yana.
Bunda da herkesin tuzu biberi olması lazım. Herkes elini taşın altına koymalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR