1-0 oldu bizim oldu

1-0 oldu bizim oldu

Torku Konyaspor, Süper Lig'in geride kalan 26 haftasında 5 maçı 1-0'lık sonuçlarla kazanarak 15 puan topladı. Temsilcimize 15 puan kazandıran bu gollerde ise Ömer Ali, Djalma, Hasan Kabze, Uğur İnceman ve Torje'nin imzaları var

Futbolda puana acil ihtiyaç duyulduğu zamanlarda, taraftarından yöneticisine, futbolcusundan spor yazarına kadar herkesin diline pelesenk ettiği bir terimdir bu; 1-0 olsun bizim olsun.

Torku Konyaspor bu sezon şu ana kadar oynadığı 26 Süper Lig müsabasında 9 galibiyet 7 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak topladığı 34 puanla 9. sırada  kendine yer buldu. Aykut Kocaman’ın takımın başına geçmesinin ardından oyun sisteminde değişikliğe gidildi. Mesut Bakkal döneminde 4-3-3 oynayan yeşil beyazlılar yeni hocasıyla savunmaya daha çok önem vermeye başladı. Kocaman Torku Konyaspor’a son dönemin en popüler sistemini 4-2-3-1’i adapte etmeye başladı.

İlk yarıdaki 5-0’lık Galatasaray ve Gençlerbirliği hezimetlerine kadar sistemde sorun görünmedi. Ancak bu süreçte yeşil beyazlılar daha az gol pozisyonuna girdi. Bu arada iki haftada 10 gol yiyen takımın oyun yapısında değişikliğe gidildi. Savunma düzenindeki arayışlarına bir yenisini daha ekledi ve Ali Turan’a sağ kulvarda şans tanıdı. Kocaman ilerleyen maçlarda bu futbolcuya savunmanın göbeğinde yer vererek alınan sonuçlara bakıldığında, son derece önemli bir tercih yaptığını kanıtlamış oldu.

Farklı mağlubiyetlerin ardından Beşiktaş’a kendi evinde 2-1 kaybeden temsilcimiz Rize deplasmanından 1-1’lik skorla döndü. Ancak ilk yarının son karşılaşmasında üst sıraların iddialı takımı Bursaspor son dakikada bulduğu gol ile 3 puanı alarak Konya’dan ayrıldı.

Aykut Kocaman kimi zaman rakibin oyun sistemine göre şekillendirdiği sistemini devre arasında takımına ezberletti. Torku Konyaspor ikinci yarıya daha iyi savunma yapan bir takım olarak başladı. İşte 1-0 olsun bizim olsun burada devreye girdi. Galatasaray ve Erciyes’ten 8 gol yiyen Torku Konyaspor, 1-1 berabere tamamlanan Fenerbahçe karşılaşmasıyla birlikte adeta evrim geçirdi.

Savunmada göbekte Ali Turan Vukoviç solda Mehmet Uslu sağda Ömer Ali Şahiner hemen önünde Uğur İnceman ve Mehmet Güven ile müthiş bir müdafaa hattı oluşturdu. Sakatlıklar ve cezalılar dışında bu kurguyu bozmadı. İşte bu sistemle birlikte Torku Konyaspor Aykut Kocaman yönetiminde 8 galibiyete ve 4 beraberliğe imza attı. Toplam 9 karşılaşmada sahadan 3 puan ile ayrılan yeşil beyazlılar bu galibiyetlerin 5'ini, yani Karabükspor'u içeride ve dışarıda, Balıkesirspor'u dışarıda, Trabzonspor ve Eskişehirspor maçlarını da iç sahada 1-0 kazandı.  Balıkesir, Gaziantep, Mersin İY karşılaşmalarını 2-0 ve ligde fırtınalar kopartan Kasımpaşa maçını da 2-1 kazandı.

Aykut Kocaman “1-0 olsun bizim olsun” mantığıyla sahaya sürdüğü takım, onun döneminde oynadığı 21 maçta toplam 19 gol kaydetti. Tecrübeli hoca 21 maçta 19 gol karşılığında 28 puan toplarken 6 karşılaşmada rakip fileleri havalandırmadı.

Tribünleri her maç büyük bir heyecanla dolduran taraftar gol pozisyonları açısından kısır geçen müsabakalar seyretti. Ancak neticede ‘1-0 oldu bizim oldu’ ve Torku Konyaspor 9. sıraya kadar yükselerek derin bir nefes aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.